Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509495" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509495 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Muchovník (Amelanchier alnifolia Nutt.) patří mezi méně známé jádrové ovoce. V Evropě je pěstován zřídka. V posledních desetiletích bylo vyšlechtěno v České republice několik genotypů tohoto druhu. Ve své práci se zabývám kromě těchto genotypů, také komerčně využívanými odrůdami, které pocházejí ze Severní Ameriky. Konkrétně byly plody analyzovány na obsah refrakce, titrační kyselosti, pektinu, vybraných minerálních prvků, obsahu fenolických látek, flavonoidů a celkové antioxidační kapacity.

  • Název v anglickém jazyce

    New genotypes of Saskatoon berries and their properties

  • Popis výsledku anglicky

    The Saskatoon berry (Amelanchier alnifolia Nutt.) belongs to less known cultivated pomaceous fruit. In Europe it is rarely grown. Over the last decades new genotypes were bred in the Czech Republic. In my work the fruit of those new genotypes were analyzed as far as the soluble solid content, titrable acidity, pectins, and selected macronutrients and micronutrients were concerned. Moreover, the content of phenolic substances, antioxidant capacity and flavonoid content were determined. For comparison, the fruit of selected North American cultivars grown in the conditions of Central Europe were analyzed

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Nové trendy v gastronomii, workshop 2010

  • ISBN

    978-80-7318-944-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    UTB

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Kroměříž

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku