Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nové poznatky o účincích a obsahu antioxidantů v potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509520" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509520 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nové poznatky o účincích a obsahu antioxidantů v potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá problematikou antioxidantů, zejména jejich účinky a významem pro člověka. V práci jsou jmenovány nejdůležitější antioxidanty a dále jsou uvedeny nejvýznamnější potraviny bohaté na antioxidanty. Jsou to především zelený čaj, červené víno,kakao a káva. Výzkum v oblasti antioxidantů zatím není dostačující a je potřeba jej neustále prohlubovat a získávat nové poznatky o jejich působení.

  • Název v anglickém jazyce

    The new evidences about the effects and the contens of antioxidants in foods

  • Popis výsledku anglicky

    This work is focused on antioxidants, especially their effects and importance for human beings. There are mentioned the most important antioxidants and introduced the most significant food containing antioxidants. These are particularly green tea, red wine, cocoa and coffee. The research in the antioxidant area is still not sufficient and it is needed to intensify the investigation and to obtain novel findings in the area of antioxidant activity.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Nové trendy v gastronomii, workshop 2010

  • ISBN

    978-80-7318-944-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    UTB

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Kroměříž

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku