Nové poznatky o účincích a obsahu antioxidantů v potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509520" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509520 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nové poznatky o účincích a obsahu antioxidantů v potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá problematikou antioxidantů, zejména jejich účinky a významem pro člověka. V práci jsou jmenovány nejdůležitější antioxidanty a dále jsou uvedeny nejvýznamnější potraviny bohaté na antioxidanty. Jsou to především zelený čaj, červené víno,kakao a káva. Výzkum v oblasti antioxidantů zatím není dostačující a je potřeba jej neustále prohlubovat a získávat nové poznatky o jejich působení.
Název v anglickém jazyce
The new evidences about the effects and the contens of antioxidants in foods
Popis výsledku anglicky
This work is focused on antioxidants, especially their effects and importance for human beings. There are mentioned the most important antioxidants and introduced the most significant food containing antioxidants. These are particularly green tea, red wine, cocoa and coffee. The research in the antioxidant area is still not sufficient and it is needed to intensify the investigation and to obtain novel findings in the area of antioxidant activity.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
ISBN
978-80-7318-944-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
UTB
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Kroměříž
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—