Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510054" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63510054 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vliv průběhu počasí na zastoupení bílkovinných frakcí v pšeničném zrnu byl sledován u 26 odrůd pšenice s rozdílnou pekárenskou kvalitou. Pšenice byla pěstována v letech 2004-2008 v Kroměříži, ČR. Průběh počasí průkazně ovlivnil obsah neredukovaných bílkovinných frakcí, které byly vyjádřeny jako Absolutní plocha SE-HPLC píků. Obsah HMW-GS byl pozitivně ovlivněn teplotou a srážkami v období od dubna do července. Nepodařilo se prokázat vliv průběhu počasí na obsah gliadinů. Albuminové a globulinové frakce,s výjimkou frakcí s nejnižší molekulovou hmotností, byly průkazně ovlivněny průběhem počasí.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of climatic conditions on bread-making quality of wheat grain was studied on 26 wheat cultivars of different bread-making quality cultivated in 2004-2008 in Kroměříž, Czech Republic. The climatic conditions affected the content of unreduced protein fractions, expressed as Absolute SE-HPLC Area of peaks. The content of HMW-GS was positively affected by temperature and precipitation in period from April to July. No significant effect of climatic conditions on gliadin content was found. All albumin and globulin fractions except of those of the lowest molecular weight were significantly influenced by climatic conditions

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-384-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku