Total polyphenolic compounds contents (TPC), total antioxidant activities (TAA) and HPLC determination of individual polyphenolic compounds in selected Moravian and Austrian wines
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43865316" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43865316 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26888238:_____/11:#0000001
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/s11532-011-0045-3" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/s11532-011-0045-3</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/s11532-011-0045-3" target="_blank" >10.2478/s11532-011-0045-3</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Total polyphenolic compounds contents (TPC), total antioxidant activities (TAA) and HPLC determination of individual polyphenolic compounds in selected Moravian and Austrian wines
Popis výsledku v původním jazyce
Wine samples (Grüner Veltliner (GV) and Zweigelt (ZW) from four different geographical regions of Austria and Czech Republic) were analyzed to determine their total phenolic content (TPC) by applying the Folin-Ciocalteau method, total antioxidant activity (TAA) by FRAP (ferric reducing antioxidant power) and DPPH (1,1-diphenyl-2-picryl-hydrazyl) assays, and to identify and quantify eleven phenolic compounds using a HPLC/UV-VIS method.
Název v anglickém jazyce
Total polyphenolic compounds contents (TPC), total antioxidant activities (TAA) and HPLC determination of individual polyphenolic compounds in selected Moravian and Austrian wines
Popis výsledku anglicky
Wine samples (Grüner Veltliner (GV) and Zweigelt (ZW) from four different geographical regions of Austria and Czech Republic) were analyzed to determine their total phenolic content (TPC) by applying the Folin-Ciocalteau method, total antioxidant activity (TAA) by FRAP (ferric reducing antioxidant power) and DPPH (1,1-diphenyl-2-picryl-hydrazyl) assays, and to identify and quantify eleven phenolic compounds using a HPLC/UV-VIS method.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/7D08001" target="_blank" >7D08001: Wine waste investigation Europe</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Central European Journal of Chemistry
ISSN
1895-1066
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
AT - Rakouská republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
677-687
Kód UT WoS článku
000291253200017
EID výsledku v databázi Scopus
—