Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

FERMENTOVANÝ MASNÝ VÝROBEK S OBSAHEM PROBIOTICKÉ KULTURY

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A63509474" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:63509474 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/11:FMASPK11

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    FERMENTOVANÝ MASNÝ VÝROBEK S OBSAHEM PROBIOTICKÉ KULTURY

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jedná se o tepelně neopracovaný fermentovaný masný výrobek typu klobása resp. salám. Výchozí surovinou je maso hovězí a/nebo vepřové a/nebo skopové. Dílo je obohaceno probiotickou bakteriální kulturou, která plní zároveň funkci fermentační startovací kultury přičemž se pomnoží a dlouhodobě dosahuje vysokých počtů řádově 107. Tohoto efektu je dosaženo také přídavkem příslušných prebiotik (vláknina, syrovátka), které ještě zvyšují zdravotní benefit výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    FERMENTED MEAT PRODUCT WITH THE CONTENT OF PROBIOTIC CULTURE

  • Popis výsledku anglicky

    It is fermented meat product sausage type. The starting material is beef and / or pork and / or sheep meat. The mixture is enriched with probiotic bacterial culture, which performs the function of fermentation starter culture being propagated and is achieving high numbers up to 107 This effect is also achieved by the addition of prebiotics (wheat fiber, whey), which further increase the health benefit of this product.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    21816

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně; Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence