FERMENTOVANÝ MASNÝ VÝROBEK S OBSAHEM PROBIOTICKÉ KULTURY
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A63509474" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:63509474 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/11:FMASPK11
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
FERMENTOVANÝ MASNÝ VÝROBEK S OBSAHEM PROBIOTICKÉ KULTURY
Popis výsledku v původním jazyce
Jedná se o tepelně neopracovaný fermentovaný masný výrobek typu klobása resp. salám. Výchozí surovinou je maso hovězí a/nebo vepřové a/nebo skopové. Dílo je obohaceno probiotickou bakteriální kulturou, která plní zároveň funkci fermentační startovací kultury přičemž se pomnoží a dlouhodobě dosahuje vysokých počtů řádově 107. Tohoto efektu je dosaženo také přídavkem příslušných prebiotik (vláknina, syrovátka), které ještě zvyšují zdravotní benefit výrobku.
Název v anglickém jazyce
FERMENTED MEAT PRODUCT WITH THE CONTENT OF PROBIOTIC CULTURE
Popis výsledku anglicky
It is fermented meat product sausage type. The starting material is beef and / or pork and / or sheep meat. The mixture is enriched with probiotic bacterial culture, which performs the function of fermentation starter culture being propagated and is achieving high numbers up to 107 This effect is also achieved by the addition of prebiotics (wheat fiber, whey), which further increase the health benefit of this product.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
21816
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně; Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. Praha
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence