Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chemical Composition of Seaweeds

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43866805" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43866805 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/9781119977087.ch7" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/9781119977087.ch7</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/9781119977087.ch7" target="_blank" >10.1002/9781119977087.ch7</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chemical Composition of Seaweeds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Algae form a diverse group of organisms because of their morphotypes, cellular structure, and their proportion ranging from several centimeters to tens of meters. Due to their high nutritional value, seaweeds are traditionally used for various purposes such as food worldwide, and especially in Asian countries. Nowadays, the utilization of seaweed as food, particularly as spice and delicacies is extended in western countries due to the change of the life style and dietary conventions. Because of high content of bioactive compounds, they have been used for the production of pharmaceutical and medicinal products. The chapter is focused on the various components of seaweed such as proteins and amino acids, minerals, vitamins, lipids and dietary fiber.

  • Název v anglickém jazyce

    Chemical Composition of Seaweeds

  • Popis výsledku anglicky

    Algae form a diverse group of organisms because of their morphotypes, cellular structure, and their proportion ranging from several centimeters to tens of meters. Due to their high nutritional value, seaweeds are traditionally used for various purposes such as food worldwide, and especially in Asian countries. Nowadays, the utilization of seaweed as food, particularly as spice and delicacies is extended in western countries due to the change of the life style and dietary conventions. Because of high content of bioactive compounds, they have been used for the production of pharmaceutical and medicinal products. The chapter is focused on the various components of seaweed such as proteins and amino acids, minerals, vitamins, lipids and dietary fiber.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Handbook of Marine Macroalgae Biotechnology and Applied Phycology

  • ISBN

    978-0-470-97918-1

  • Počet stran výsledku

    20

  • Strana od-do

    173-192

  • Počet stran knihy

    557

  • Název nakladatele

    John Wiley & Sons Ltd.

  • Místo vydání

    Chichester

  • Kód UT WoS kapitoly