Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Seaweeds Digestibility and Methods Used for Digestibility Determination.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43866818" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43866818 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/9781119977087.ch13" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/9781119977087.ch13</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/9781119977087.ch13" target="_blank" >10.1002/9781119977087.ch13</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Seaweeds Digestibility and Methods Used for Digestibility Determination.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Digestibility is a very important factor showing a utilization rate of significant nutritive factors. Therefore, it should be a part of defined nutritive value of food. Seaweed is used as food due to its high content of many bioactive compounds, but their bioavailability by human body is poorly documented. The chapter is focused on the methods of seaweed digestibility assessment, their historic development and character. The considerable ranges of endogenous and exogenous factors that may be influencedof seaweed digestibility are described. Seaweed could be used as a supplement to increase a dietary fiber portion in food products or feed, so contribution of seaweed to food and feed digestibility is also described.

  • Název v anglickém jazyce

    Seaweeds Digestibility and Methods Used for Digestibility Determination.

  • Popis výsledku anglicky

    Digestibility is a very important factor showing a utilization rate of significant nutritive factors. Therefore, it should be a part of defined nutritive value of food. Seaweed is used as food due to its high content of many bioactive compounds, but their bioavailability by human body is poorly documented. The chapter is focused on the methods of seaweed digestibility assessment, their historic development and character. The considerable ranges of endogenous and exogenous factors that may be influencedof seaweed digestibility are described. Seaweed could be used as a supplement to increase a dietary fiber portion in food products or feed, so contribution of seaweed to food and feed digestibility is also described.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Handbook of Marine Macroalgae: Biotechnology and Applied Phycology

  • ISBN

    978-0-470-97918-1

  • Počet stran výsledku

    17

  • Strana od-do

    285-301

  • Počet stran knihy

    557

  • Název nakladatele

    John Wiley & Sons Ltd.

  • Místo vydání

    Chichester

  • Kód UT WoS kapitoly