Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

In vitro digestibility of different commercial edible algae products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871823" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871823 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10498850.2012.721873" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/10498850.2012.721873</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10498850.2012.721873" target="_blank" >10.1080/10498850.2012.721873</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    In vitro digestibility of different commercial edible algae products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Digestibility is an important factor in determining the level of nutritive factors utilization. Determination of in vitro digestibility in a Daisy incubator and assessment of protein digestibility using Kjeldahl method of algal food products after pepsin, pancreatin, and combined hydrolysis of both enzymes was described. The influence of different hydrolysis times on algal digestibility was investigated in brown seaweeds, red seaweeds, and green alga. The highest digestibility values were generally determined in red seaweeds after 24 h of combined hydrolysis by pepsin and pancreatin. Direct dependence between digestion time and digestion efficiency was verified and statistically proven.

  • Název v anglickém jazyce

    In vitro digestibility of different commercial edible algae products

  • Popis výsledku anglicky

    Digestibility is an important factor in determining the level of nutritive factors utilization. Determination of in vitro digestibility in a Daisy incubator and assessment of protein digestibility using Kjeldahl method of algal food products after pepsin, pancreatin, and combined hydrolysis of both enzymes was described. The influence of different hydrolysis times on algal digestibility was investigated in brown seaweeds, red seaweeds, and green alga. The highest digestibility values were generally determined in red seaweeds after 24 h of combined hydrolysis by pepsin and pancreatin. Direct dependence between digestion time and digestion efficiency was verified and statistically proven.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Aquatic Food Product Technology

  • ISSN

    1049-8850

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    423-435

  • Kód UT WoS článku

    000340454300002

  • EID výsledku v databázi Scopus