In vitro digestibility of different commercial edible algae products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871823" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871823 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/10498850.2012.721873" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/10498850.2012.721873</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/10498850.2012.721873" target="_blank" >10.1080/10498850.2012.721873</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
In vitro digestibility of different commercial edible algae products
Popis výsledku v původním jazyce
Digestibility is an important factor in determining the level of nutritive factors utilization. Determination of in vitro digestibility in a Daisy incubator and assessment of protein digestibility using Kjeldahl method of algal food products after pepsin, pancreatin, and combined hydrolysis of both enzymes was described. The influence of different hydrolysis times on algal digestibility was investigated in brown seaweeds, red seaweeds, and green alga. The highest digestibility values were generally determined in red seaweeds after 24 h of combined hydrolysis by pepsin and pancreatin. Direct dependence between digestion time and digestion efficiency was verified and statistically proven.
Název v anglickém jazyce
In vitro digestibility of different commercial edible algae products
Popis výsledku anglicky
Digestibility is an important factor in determining the level of nutritive factors utilization. Determination of in vitro digestibility in a Daisy incubator and assessment of protein digestibility using Kjeldahl method of algal food products after pepsin, pancreatin, and combined hydrolysis of both enzymes was described. The influence of different hydrolysis times on algal digestibility was investigated in brown seaweeds, red seaweeds, and green alga. The highest digestibility values were generally determined in red seaweeds after 24 h of combined hydrolysis by pepsin and pancreatin. Direct dependence between digestion time and digestion efficiency was verified and statistically proven.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Aquatic Food Product Technology
ISSN
1049-8850
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
423-435
Kód UT WoS článku
000340454300002
EID výsledku v databázi Scopus
—