Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of different ternary mixtures of sodium phosphates on hardness of processed cheese spreads

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43867990" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43867990 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60162694:G42__/12:00479294

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2012.03070.x" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2012.03070.x</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2012.03070.x" target="_blank" >10.1111/j.1365-2621.2012.03070.x</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of different ternary mixtures of sodium phosphates on hardness of processed cheese spreads

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to describe the dependence of hardness of processed cheeses on the proportion of disodium hydrogenphosphate (DSP), tetrasodium diphosphate (TSPP) and/or sodium salts of polyphosphate (POLY) in ternary mixtures of emulsifying salts. The samples were observed during a 30-day storage period (at 6°C). On the second day of storage, hardness of the samples with the individual DSP, TSPP or POLY were in the range of 1.65-1.83N, 2.42-2.81N and 5.98-6.53N, respectively. Within zero or avery low proportion of POLY in the mixture, hardness of the processed cheeses increased rapidly (up to 14N) at a specific ratio of DSP to TSPP in range of 1:1-3:4. Hardness of the samples containing the above-mentioned specific ratio was decreasing withthe rising content of POLY (up to 60%) in the ternary mixtures. Within the prevailing content of POLY in the ternary mixtures (more than 60%), the phenomenon of a specific ratio of DSP to TSPP was no longer observed. With the increasing s

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of different ternary mixtures of sodium phosphates on hardness of processed cheese spreads

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to describe the dependence of hardness of processed cheeses on the proportion of disodium hydrogenphosphate (DSP), tetrasodium diphosphate (TSPP) and/or sodium salts of polyphosphate (POLY) in ternary mixtures of emulsifying salts. The samples were observed during a 30-day storage period (at 6°C). On the second day of storage, hardness of the samples with the individual DSP, TSPP or POLY were in the range of 1.65-1.83N, 2.42-2.81N and 5.98-6.53N, respectively. Within zero or avery low proportion of POLY in the mixture, hardness of the processed cheeses increased rapidly (up to 14N) at a specific ratio of DSP to TSPP in range of 1:1-3:4. Hardness of the samples containing the above-mentioned specific ratio was decreasing withthe rising content of POLY (up to 60%) in the ternary mixtures. Within the prevailing content of POLY in the ternary mixtures (more than 60%), the phenomenon of a specific ratio of DSP to TSPP was no longer observed. With the increasing s

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Food Science and Technology

  • ISSN

    0950-5423

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    2063-2071

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus