Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The impact of ternary mixtures composed of sodium phosphate and citrate salts on processed cheese spreads hardness

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871680" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871680 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The impact of ternary mixtures composed of sodium phosphate and citrate salts on processed cheese spreads hardness

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The scope of this study was to describe the dependence of hardness of processed cheese spreads on the composition of ternary mixtures of emulsifying salts (trisodium citrate (TSC), disodium hydrogenphosphate (DSP), tetrasodium diphosphate (TSPP), and sodium salt of polyphosphate (P20)) after a 30 day storage period. Three types of ternary mixtures (DSP:TSPP:TSC; DSP:TSC:P20; TSC:TSPP:P20) were studied and their composition was utilized at shifting proportions with a step of 20%. The effects were studiedin samples (i) with pH adjustment (target values within the interval of 5.60?5.80); and, (ii) without pH adjustment. All analyses were performed after 30 days of storage at 6 °C. At constant P20 content (<= 60%) in the ternary mixture an increase on hardness was observed at a DSP:TSPP ratio (~ 1:1?3:4). Moreover, when ternary mixtures with TSC and TSPP were used (at zero content of the rest of salts in the ternary mixture), the products consisting of TSC and TSPP (~ 1:1) were the hardes

  • Název v anglickém jazyce

    The impact of ternary mixtures composed of sodium phosphate and citrate salts on processed cheese spreads hardness

  • Popis výsledku anglicky

    The scope of this study was to describe the dependence of hardness of processed cheese spreads on the composition of ternary mixtures of emulsifying salts (trisodium citrate (TSC), disodium hydrogenphosphate (DSP), tetrasodium diphosphate (TSPP), and sodium salt of polyphosphate (P20)) after a 30 day storage period. Three types of ternary mixtures (DSP:TSPP:TSC; DSP:TSC:P20; TSC:TSPP:P20) were studied and their composition was utilized at shifting proportions with a step of 20%. The effects were studiedin samples (i) with pH adjustment (target values within the interval of 5.60?5.80); and, (ii) without pH adjustment. All analyses were performed after 30 days of storage at 6 °C. At constant P20 content (<= 60%) in the ternary mixture an increase on hardness was observed at a DSP:TSPP ratio (~ 1:1?3:4). Moreover, when ternary mixtures with TSC and TSPP were used (at zero content of the rest of salts in the ternary mixture), the products consisting of TSC and TSPP (~ 1:1) were the hardes

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-670-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    7-9

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku