Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Antioxidant Activity and Protecting Health Effects of Common Medicinal Plants

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868003" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-394598-3.00003-4" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-394598-3.00003-4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-394598-3.00003-4" target="_blank" >10.1016/B978-0-12-394598-3.00003-4</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Antioxidant Activity and Protecting Health Effects of Common Medicinal Plants

  • Popis výsledku v původním jazyce

    edicinal plants are traditionally used in folk medicine as natural healing remedies with therapeutic effects such as prevention of cardiovascular diseases, inflammation disorders, or reducing the risk of cancer. In addition, pharmacological industry utilizes medicinal plants due to the presence of active chemical substances as agents for drug synthesis. They are valuable also for food and cosmetic industry as additives, due to their preservative effects because of the presence of antioxidants and antimicrobial constituents. To commonly used medicinal plants with antioxidant activity known worldwide belong plants from several families, especially Lamiaceae (rosemary, sage, oregano, marjoram, basil, thyme, mints, balm), Apiaceae (cumin, fennel, caraway),and Zingiberaceae (turmeric, ginger). The antioxidant properties of medicinal plants depend on the plant, its variety, environmental conditions, climatic and seasonal variations, geographical regions of growth, degree of ripeness, growin

  • Název v anglickém jazyce

    Antioxidant Activity and Protecting Health Effects of Common Medicinal Plants

  • Popis výsledku anglicky

    edicinal plants are traditionally used in folk medicine as natural healing remedies with therapeutic effects such as prevention of cardiovascular diseases, inflammation disorders, or reducing the risk of cancer. In addition, pharmacological industry utilizes medicinal plants due to the presence of active chemical substances as agents for drug synthesis. They are valuable also for food and cosmetic industry as additives, due to their preservative effects because of the presence of antioxidants and antimicrobial constituents. To commonly used medicinal plants with antioxidant activity known worldwide belong plants from several families, especially Lamiaceae (rosemary, sage, oregano, marjoram, basil, thyme, mints, balm), Apiaceae (cumin, fennel, caraway),and Zingiberaceae (turmeric, ginger). The antioxidant properties of medicinal plants depend on the plant, its variety, environmental conditions, climatic and seasonal variations, geographical regions of growth, degree of ripeness, growin

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Advances in Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1043-4526

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Neuvedeno

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    65

  • Strana od-do

    75-139

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus