Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Decarboxylase Activity of Serratia Marcescens Depending on pH and Chosen Monosaccaride Content

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868710" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868710 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Decarboxylase Activity of Serratia Marcescens Depending on pH and Chosen Monosaccaride Content

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of pH (6, 7 and 8) and glucose, galactose and fructose content (0.00, 0.25, 0.50, 0.75 and 1.00% w/v) on growth and decarboxylase activity of Serratia marcescens was evaluated. Biogenic amine production was determined using the ion-exchange chromatography with post-column ninhydrine derivatization and spectrophotometric detection. While the optimal pH for bacteria growth was 7?8, the decarboxylases showed maximal activity at pH 6. Monosaccharides stimulated both bacteria growth and putrescineformation at pH 6. On the contrary, addition of all monosaccharides tested caused inhibition of putrescine production in Serratia marcesncens at pH 7 and 8

  • Název v anglickém jazyce

    Decarboxylase Activity of Serratia Marcescens Depending on pH and Chosen Monosaccaride Content

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of pH (6, 7 and 8) and glucose, galactose and fructose content (0.00, 0.25, 0.50, 0.75 and 1.00% w/v) on growth and decarboxylase activity of Serratia marcescens was evaluated. Biogenic amine production was determined using the ion-exchange chromatography with post-column ninhydrine derivatization and spectrophotometric detection. While the optimal pH for bacteria growth was 7?8, the decarboxylases showed maximal activity at pH 6. Monosaccharides stimulated both bacteria growth and putrescineformation at pH 6. On the contrary, addition of all monosaccharides tested caused inhibition of putrescine production in Serratia marcesncens at pH 7 and 8

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Advances in Environment, Biotechnology and Biomedicine

  • ISBN

    978-1-61804-122-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    224-228

  • Název nakladatele

    WSEAS Press

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    20. 9. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku