Decarboxylase Activity of Serratia Marcescens Depending on pH and Chosen Monosaccaride Content
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868710" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868710 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Decarboxylase Activity of Serratia Marcescens Depending on pH and Chosen Monosaccaride Content
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of pH (6, 7 and 8) and glucose, galactose and fructose content (0.00, 0.25, 0.50, 0.75 and 1.00% w/v) on growth and decarboxylase activity of Serratia marcescens was evaluated. Biogenic amine production was determined using the ion-exchange chromatography with post-column ninhydrine derivatization and spectrophotometric detection. While the optimal pH for bacteria growth was 7?8, the decarboxylases showed maximal activity at pH 6. Monosaccharides stimulated both bacteria growth and putrescineformation at pH 6. On the contrary, addition of all monosaccharides tested caused inhibition of putrescine production in Serratia marcesncens at pH 7 and 8
Název v anglickém jazyce
Decarboxylase Activity of Serratia Marcescens Depending on pH and Chosen Monosaccaride Content
Popis výsledku anglicky
The effect of pH (6, 7 and 8) and glucose, galactose and fructose content (0.00, 0.25, 0.50, 0.75 and 1.00% w/v) on growth and decarboxylase activity of Serratia marcescens was evaluated. Biogenic amine production was determined using the ion-exchange chromatography with post-column ninhydrine derivatization and spectrophotometric detection. While the optimal pH for bacteria growth was 7?8, the decarboxylases showed maximal activity at pH 6. Monosaccharides stimulated both bacteria growth and putrescineformation at pH 6. On the contrary, addition of all monosaccharides tested caused inhibition of putrescine production in Serratia marcesncens at pH 7 and 8
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Advances in Environment, Biotechnology and Biomedicine
ISBN
978-1-61804-122-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
224-228
Název nakladatele
WSEAS Press
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
20. 9. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—