Stanovení stravitelnosti vybraných jídel
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869334" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869334 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení stravitelnosti vybraných jídel
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovit stravitelnost metodou in vitro u pěti vybraných pokrmů připravených školních jídelnou. Stravitelnost byla interpretována jako stravitelnost sušiny (DMD, Dry Matter Digestibility) a organické hmoty (OMD, Organic Matter Digestibility). Zároveň bylo provedeno stanovení sušiny a popele. Stravitelnost sušiny se pohybovala v rozmezí 94,9 ? 98,8 %, stravitelnost organické hmoty pak mezi 80,0 ? 96,2 %.
Název v anglickém jazyce
Determination of digestibility of chosen meals
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to determine in vitro digestibility of five chosen food prepared in school dining room. Digestibility was explained like dry matter digestibility (DMD) and organic matter digestibility (OMD). Simultaneously, the determination ofdry matter and ash were measured. Dry matter digestibility was between 94.9 ? 98.8 % and organic matter digestibility within the range of 80.0 ? 96.2 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek Biologické a nutriční hodnoty potravin
ISBN
978-80-86380-64-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
22-27
Název nakladatele
Ing. Václav Helán - 2 THETA
Místo vydání
Český Těšín
Místo konání akce
Kroměříž
Datum konání akce
26. 9. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—