Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení stravitelnosti vybraných jídel

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869334" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869334 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení stravitelnosti vybraných jídel

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovit stravitelnost metodou in vitro u pěti vybraných pokrmů připravených školních jídelnou. Stravitelnost byla interpretována jako stravitelnost sušiny (DMD, Dry Matter Digestibility) a organické hmoty (OMD, Organic Matter Digestibility). Zároveň bylo provedeno stanovení sušiny a popele. Stravitelnost sušiny se pohybovala v rozmezí 94,9 ? 98,8 %, stravitelnost organické hmoty pak mezi 80,0 ? 96,2 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of digestibility of chosen meals

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to determine in vitro digestibility of five chosen food prepared in school dining room. Digestibility was explained like dry matter digestibility (DMD) and organic matter digestibility (OMD). Simultaneously, the determination ofdry matter and ash were measured. Dry matter digestibility was between 94.9 ? 98.8 % and organic matter digestibility within the range of 80.0 ? 96.2 %.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek Biologické a nutriční hodnoty potravin

  • ISBN

    978-80-86380-64-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    22-27

  • Název nakladatele

    Ing. Václav Helán - 2 THETA

  • Místo vydání

    Český Těšín

  • Místo konání akce

    Kroměříž

  • Datum konání akce

    26. 9. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku