Mořské a sladkovodní řasy - potraviny nového typu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870060" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870060 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mořské a sladkovodní řasy - potraviny nového typu
Popis výsledku v původním jazyce
Sladkovodní a mořské řasy jsou v současné době považovány za tzv. potraviny nového typu. I když se v našich podmínkách jedná spíše o exotické a nepříliš rozšířené potraviny, jejich význam a spotřeba se zvyšuje s rostoucím zájmem o zdravý životní styl a sním úzce spjatou výživou. Mořské řasy jsou nabízeny převážně sušené, ale v speciálních prodejnách je možné koupit i řasy v čerstvém stavu. Sladkovodní řasy jsou nabízeny především jako doplňky stravy ve formě tablet a kapslí.
Název v anglickém jazyce
Seaweed and freshwater algae as new age food
Popis výsledku anglicky
Nowadays, freshwater algae and seaweed are considered as new age food. Even though they are rather exotic and rarely used food, their importance increases within the interest of healthy lifestyle and nutrition. Seaweed is mostly offered indry form, however also fresh seaweed could be purchased in special stores. Freshwater algae are available as food supplements in form of pills and capsules.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2013
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
76-78
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—