Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mořské a sladkovodní řasy - potraviny nového typu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870060" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870060 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mořské a sladkovodní řasy - potraviny nového typu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sladkovodní a mořské řasy jsou v současné době považovány za tzv. potraviny nového typu. I když se v našich podmínkách jedná spíše o exotické a nepříliš rozšířené potraviny, jejich význam a spotřeba se zvyšuje s rostoucím zájmem o zdravý životní styl a sním úzce spjatou výživou. Mořské řasy jsou nabízeny převážně sušené, ale v speciálních prodejnách je možné koupit i řasy v čerstvém stavu. Sladkovodní řasy jsou nabízeny především jako doplňky stravy ve formě tablet a kapslí.

  • Název v anglickém jazyce

    Seaweed and freshwater algae as new age food

  • Popis výsledku anglicky

    Nowadays, freshwater algae and seaweed are considered as new age food. Even though they are rather exotic and rarely used food, their importance increases within the interest of healthy lifestyle and nutrition. Seaweed is mostly offered indry form, however also fresh seaweed could be purchased in special stores. Freshwater algae are available as food supplements in form of pills and capsules.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2013

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    76-78

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus