Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Characterization of Escherichia Coli Strains Isolated from Food

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870261" target="_blank" >RIV/70883521:28110/13:43870261 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Characterization of Escherichia Coli Strains Isolated from Food

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this study was to determine current state of antibiotic resistance and the presence of virulence factors among a collection of 69 Escherichia coli strains isolated from retail meat in the Czech Republic. The incidence of antibiotic resistance, presence of 14 virulence factors and production of 23 colicins and 5 microcins were tested after classification into phylogenetic groups. The antimicrobial resistance of E. coli strains was detected by using disk diffusion test. The multiplex PCRmethod was used for determination of phylogenetic groups and single PCR method for bacteriocinotyping of producer strains and presence of virulence factors. In this study, almost 48 % of all E. coli strains were resistant to at east one of 8 tested antibiotics and 6% strains had a multidrug resistance. The higher rate of antibiotic resistance was to ampicillin and amoxicillin / clavulanic acid. More than half strains belonged to A phylogroup. The other strains were lassified into B2 and

  • Název v anglickém jazyce

    Characterization of Escherichia Coli Strains Isolated from Food

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this study was to determine current state of antibiotic resistance and the presence of virulence factors among a collection of 69 Escherichia coli strains isolated from retail meat in the Czech Republic. The incidence of antibiotic resistance, presence of 14 virulence factors and production of 23 colicins and 5 microcins were tested after classification into phylogenetic groups. The antimicrobial resistance of E. coli strains was detected by using disk diffusion test. The multiplex PCRmethod was used for determination of phylogenetic groups and single PCR method for bacteriocinotyping of producer strains and presence of virulence factors. In this study, almost 48 % of all E. coli strains were resistant to at east one of 8 tested antibiotics and 6% strains had a multidrug resistance. The higher rate of antibiotic resistance was to ampicillin and amoxicillin / clavulanic acid. More than half strains belonged to A phylogroup. The other strains were lassified into B2 and

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    The 4th International Scientific Conference Applied Natural Sciences 2013 APV TRNAVA 2013

  • ISBN

    978-80-8105-502-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    195-202

  • Název nakladatele

    Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave

  • Místo vydání

    Trnava

  • Místo konání akce

    Nový Smokovec

  • Datum konání akce

    2. 10. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku