Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871583" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871583 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení vybraných chemických charakteristik biopotravin
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo porovnání vybraných chemických charakteristik ovoce a zeleniny pěstovaných v podmínkách ekologického a konvenčního zemědělství. Byl stanovován a porovnáván obsah popela, sušiny, organických kyselin, vitaminu C a ?-karotenu. Ke stanovenívitaminu C a ?-karotenu byla použita metoda HPLC-ECD.
Název v anglickém jazyce
The determination of chemical characteristics in organic food
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was a comparison of selected chemical characteristics of fruit and vegetables as products of organic farming and conventional agriculture was compared. The ash content, dry matter, organic acids, vitamin C and ?-carotene was determined and compared. The HPLC-ECD was used to determine vitamin C and ?-carotene.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků ze sedmé mezinárodní vědecké konference
ISBN
978-80-87300-55-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
226-231
Název nakladatele
Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 4. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—