Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Entomophagy in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871706" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871706 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Entomophagy in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Systematic research in the field of entomophagy in the Czech Republic began in 2002. The first objective was to define the sources of edible insects. In this research it has been shown that collecting insects in nature it is not suitable, and if we wantto avoid import of insects, it is necessary to use insects from Czech breeders. In the next phase of the research, acceptability of all insect species bred in Czech Republic was observed. To determine the sensory attractiveness, more than 2500 questionnaires were evaluated. Respondents marked seven species as acceptable, e.g. Tenebrio molitor and Gryllus assimillis [1]. In the next step of the research, nutritional analyses of these seven species were carried out. Significant differences among the species were detected, thus the suitability of these species for specific groups of consumers may vary [2]. Subsequently, another survey was conducted, to find out what form the Czech consumers prefer while eating insects. Approximately 90 per

  • Název v anglickém jazyce

    Entomophagy in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Systematic research in the field of entomophagy in the Czech Republic began in 2002. The first objective was to define the sources of edible insects. In this research it has been shown that collecting insects in nature it is not suitable, and if we wantto avoid import of insects, it is necessary to use insects from Czech breeders. In the next phase of the research, acceptability of all insect species bred in Czech Republic was observed. To determine the sensory attractiveness, more than 2500 questionnaires were evaluated. Respondents marked seven species as acceptable, e.g. Tenebrio molitor and Gryllus assimillis [1]. In the next step of the research, nutritional analyses of these seven species were carried out. Significant differences among the species were detected, thus the suitability of these species for specific groups of consumers may vary [2]. Subsequently, another survey was conducted, to find out what form the Czech consumers prefer while eating insects. Approximately 90 per

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů