Vliv složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným na tvrdost modelových tavených sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871782" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871782 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv složení ternárních směsí tavicích solí s citronanem sodným na tvrdost modelových tavených sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem studie bylo zhodnotit vliv složení ternárních směsí fosforečnanových a citronanových tavicích solí (citronan sodný - TSC; hydrogenfosforečnan sodný - DSP, difosforečnan sodný - TSPP a sodná sůl polyfosforečnanu - P20) na tvrdost tavených sýrů. Bylytestovány 4 typy ternárních směsí (DSP:TSPP:P20; DSP:TSPP:TSC; DSP:TSC:P20; TSC:TSPP:P20).
Název v anglickém jazyce
The effect of composition of ternary mixture of emulsifying salts with sodium citrate on model processed cheese hardness
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to evaluate the impact of the ternary mixtures composition consisted of phosphate and citrate emulsifying salts (trisodium - citrate - TSC; disodium phosphate - DSP; tetrasodium diphospate - TSPP; and sodium salt of polyphosphate- P20) on hardness of processed cheese. Four types of ternary mixtures (DSP:TSPP:P20; DSP:TSPP:TSC; DSP:TSC:P20; TSC:TSPP:P20) were tested.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLIV. Lenfeldovy a Höklovy dny Brno
ISBN
978-80-7305-728-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
12-15
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
15. 10. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—