Způsob výroby piva modifikovaného ovocným a/nebo zeleninovým koncentrátem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F15%3A43873167" target="_blank" >RIV/70883521:28110/15:43873167 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28120/15:43873167
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305259.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/305/305259.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Způsob výroby piva modifikovaného ovocným a/nebo zeleninovým koncentrátem
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob výroby piva a nápoje na bázi piva modifikovaného ovocným a/nebo zeleninovým koncentrátem spočívá v tom, že po vystírce, při rmutování, během chmelovaru nebo po jeho skončení se do mladiny pro výrobu piva světlého nebo piva tmavého nebo piva polotmavého nebo piva pšeničného, případně jejich směsí, přidá ovocný a/nebo zeleninový koncentrát, přičemž tento koncentrát může být ve formě zahuštěného ovocného a/nebo zeleninového moštu - šťávy, marmelády - džemu, případně i sušené ovocné a/nebo zeleninové složky.
Název v anglickém jazyce
Process for producing beer modified by fruit and/or vegetable concentrate
Popis výsledku anglicky
The process for producing beer and a beer-based beverage modified by fruit and/or vegetable concentrate of the present invention, is characterized in that during and after mashing, during hop boiling or after finish thereof, a fruit and/or vegetable concentrate is added into the beer wort intended for the preparation of lager beer or dark beer or semi-dark beer or wheat beer or mixtures thereof, wherein the concentrate can be in the form of a thickened fruit and/or vegetable must – juice, marmalade-jam optionally even dry fruit and/or vegetable component.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
305259
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
29. 5. 2015
Název vlastníka
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence