Nová patentovaná technologie, Způsob výroby piva modifikovaného ovocným a/nebo zeleninovým koncentrátem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28120%2F15%3A43873919" target="_blank" >RIV/70883521:28120/15:43873919 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nová patentovaná technologie, Způsob výroby piva modifikovaného ovocným a/nebo zeleninovým koncentrátem
Popis výsledku v původním jazyce
Způsob výroby piva a nápoje na bázi piva modifikovaného ovocným a/nebo zeleninovým koncentrátem spočívá v tom, že po vystírce, při rmutování, během chmelovaru nebo po jeho skončení se do mladiny pro výrobu piva světlého nebo piva tmavého nebo piva polotmavého nebo piva pšeničného, případně jejich směsí, přidá ovocný a/nebo zeleninový koncentrát, přičemž tento koncentrát může být ve formě zahuštěného ovocného a/nebo zeleninového moštu - šťávy, marmelády - džemu, případně i sušené ovocné a/nebo zeleninovésložky.
Název v anglickém jazyce
New patented technology. Process for producing beer modified by fruit and/or vegetable concentrate
Popis výsledku anglicky
The process for producing beer and a beer-based beverage modified by fruit and/or vegetable concentrate of the present invention, is characterized in that during and after mashing, during hop boiling or after finish thereof, a fruit and/or vegetable concentrate is added into the beer wort intended for the preparation of lager beer or dark beer or semi-dark beer or wheat beer or mixtures thereof, wherein the concentrate can be in the form of a thickened fruit and/or vegetable must - juice, marmalade-jamoptionally even dry fruit and/or vegetable component.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
61
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
1
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—