Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenic amines and their producers in Akawi white cheese

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874587" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874587 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/16:43902660 RIV/26722861:_____/16:N0000011

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12294/abstract;jsessionid=41D70D8DEBD64FD6DC69E40B3E5F7B73.f03t01" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1471-0307.12294/abstract;jsessionid=41D70D8DEBD64FD6DC69E40B3E5F7B73.f03t01</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12294" target="_blank" >10.1111/1471-0307.12294</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenic amines and their producers in Akawi white cheese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to study the biogenic amine content of brine-ripened cheeses after one year of storage and then to investigate possible contaminating micro-organisms with decarboxylase activity. The biogenic amine production of isolates was tested in vitro. The most frequent biogenic amines were putrescine, histamine and tyramine. The biogenic amine content detected in one cheese sample was above 120 mg/kg; this can be considered toxicologically relevant. Decarboxylase activity was found for 33 contaminating micro-organisms. Isolates belonging to Bacillus licheniformis, Debaryomyces hansenii, Staphylococcus equorum and Serratia marcescens produced significant amounts of putrescine and cadaverine.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic amines and their producers in Akawi white cheese

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to study the biogenic amine content of brine-ripened cheeses after one year of storage and then to investigate possible contaminating micro-organisms with decarboxylase activity. The biogenic amine production of isolates was tested in vitro. The most frequent biogenic amines were putrescine, histamine and tyramine. The biogenic amine content detected in one cheese sample was above 120 mg/kg; this can be considered toxicologically relevant. Decarboxylase activity was found for 33 contaminating micro-organisms. Isolates belonging to Bacillus licheniformis, Debaryomyces hansenii, Staphylococcus equorum and Serratia marcescens produced significant amounts of putrescine and cadaverine.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

  • ISSN

    1364-727X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    386-392

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84977562250