Contaminating microorganisms in quark-type cheese and their capability of biogenic amine production
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63520470" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63520470 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22330/18:43917647 RIV/26722861:_____/18:N0000071
Výsledek na webu
<a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12524" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12524</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12524" target="_blank" >10.1111/1471-0307.12524</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Contaminating microorganisms in quark-type cheese and their capability of biogenic amine production
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to characterise the contaminating microorganisms during individual stages of manufacture of quark-type cheese and also describe their capability of biogenic amine production. We isolated and identified 118 contaminating microorganisms for which the production of biogenic amines has been established. Over half of the isolates were capable of significantly producing at least one biogenic amine and, in some cases, multiple amines (content values for a particular biogenic amine exceeding 200 mg/L of broth). The strongest production ability of the isolated microorganisms was for putrescine and tyramine.
Název v anglickém jazyce
Contaminating microorganisms in quark-type cheese and their capability of biogenic amine production
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to characterise the contaminating microorganisms during individual stages of manufacture of quark-type cheese and also describe their capability of biogenic amine production. We isolated and identified 118 contaminating microorganisms for which the production of biogenic amines has been established. Over half of the isolates were capable of significantly producing at least one biogenic amine and, in some cases, multiple amines (content values for a particular biogenic amine exceeding 200 mg/L of broth). The strongest production ability of the isolated microorganisms was for putrescine and tyramine.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
ISSN
1364-727X
e-ISSN
—
Svazek periodika
71
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
1018-1022
Kód UT WoS článku
000446835200022
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85054622062