Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Contaminating microorganisms in quark-type cheese and their capability of biogenic amine production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63520470" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63520470 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/18:43917647 RIV/26722861:_____/18:N0000071

  • Výsledek na webu

    <a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12524" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/1471-0307.12524</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12524" target="_blank" >10.1111/1471-0307.12524</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Contaminating microorganisms in quark-type cheese and their capability of biogenic amine production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to characterise the contaminating microorganisms during individual stages of manufacture of quark-type cheese and also describe their capability of biogenic amine production. We isolated and identified 118 contaminating microorganisms for which the production of biogenic amines has been established. Over half of the isolates were capable of significantly producing at least one biogenic amine and, in some cases, multiple amines (content values for a particular biogenic amine exceeding 200 mg/L of broth). The strongest production ability of the isolated microorganisms was for putrescine and tyramine.

  • Název v anglickém jazyce

    Contaminating microorganisms in quark-type cheese and their capability of biogenic amine production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to characterise the contaminating microorganisms during individual stages of manufacture of quark-type cheese and also describe their capability of biogenic amine production. We isolated and identified 118 contaminating microorganisms for which the production of biogenic amines has been established. Over half of the isolates were capable of significantly producing at least one biogenic amine and, in some cases, multiple amines (content values for a particular biogenic amine exceeding 200 mg/L of broth). The strongest production ability of the isolated microorganisms was for putrescine and tyramine.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1710156" target="_blank" >QK1710156: Nové přístupy a metody analýzy pro zajištění kvality, bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti sýrů, optimalizace jejich výroby a zefektivnění procesů hygieny a sanitace při současném snížení zátěže životního prostředí odpadními vodami</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

  • ISSN

    1364-727X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    1018-1022

  • Kód UT WoS článku

    000446835200022

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85054622062