Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870632" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870632 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Biogenní aminy jsou přirozenou složkou živých organismů, v potravinách jsou ale především indikátory degradace proteinů. Jejich tvorba v mase je často sledována v souvislosti s působením kontaminujících mikroorganizmů při skladování potravin. Tato studiese zaměřuje na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo faktorů postmortálních (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Obsah biogenních aminů ve skladovaném mase byl hodnocen sohledem na jeho mikrobiální status. Vybrané biogenní aminy byly diskutovány jako možné indikátory degradace proteinů masa a zhodnoceno zdravotní riziko v případě, že je toto maso konzumováno.

  • Název v anglickém jazyce

    Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat

  • Popis výsledku anglicky

    Biogenic amines are naturally present in living microorganisms, but are primarily indicators of degradation of proteins. Their production is directly related to the action of microorganisms contamining meat of the game. This study is focused on the effects of different conditions, intravital factors (slaughtered or hunter pheasants) or post-mortem factors (time and storage temperature, type of muscle) on the formation of biogenic amines in pheasant meat. Content of biogenic amines was evaluated in relation to microbial status of stored meat. Selected amines were discussed as a possible indicator of degradation of meat and assessed the health risk if consumed that meat.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days

  • ISBN

    978-80-7305-594-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    187-190

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    12. 10. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku