Biogenní aminy v drůbežím baleném mase
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002193" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002193 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Biogenní aminy v drůbežím baleném mase
Popis výsledku v původním jazyce
Biogenní aminy se přirozeně vyskytují v živém organismu, jsou ale především indikátory rozkladu bílkovin a prekurzory karcinogenních N-nitroso sloučenin. S neustálým prodlužováním údržnosti masa a masných výrobků se riziko jejich produkce působením mikroorganismů zvyšuje. V práci je sledován obsah sedmi biogenních aminů v průběhu skladování kuřecího masa ve dvou typech ochranných atmosfér a jejich obsah je hodnocen ve vztahu k mikrobiálnímu obrazu baleného masa.
Název v anglickém jazyce
Biogenic amines in packaged poultry meat
Popis výsledku anglicky
Biogenic amines are naturally present in living organisms, but are primarily indicators of degradation of proteins and precursors of carcinogenic N-nitroso compounds. With continuous shelf-life extension of meat and meat products, the risc of their production by microorganisms increases. In these work seven biogenic amines contents during the storage of chicken meat in two types of protective atmospheres were monitored and their content was evaluated in relation to microbial image of packed meat.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
20
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—