Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv kombinace kozího a kravského mléka na proteolýzu během zrání sýrů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874746" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874746 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv kombinace kozího a kravského mléka na proteolýzu během zrání sýrů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo srovnat intenzitu proteolýzy u vzorků vyrobených v různém poměru kozího a kravského mléka: 100:0 (100 % kozího mléka), 75:25, 50:50, 25:75 a 0:100 (100 % kravského mléka). Shluková analýza prokázala odlišné změny v proteinové matrici sýrů. S rostoucí dobou zrání se podobnost proteinového profilu jednotlivých vzorků více vyrovnávala. Intenzivnější proteolýza probíhala u sýrů s převahou kozího mléka, ve kterých byla detekována nejvyšší koncentrace volných aminokyselin.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of combination of goat and cow milk on proteolysis during ripening of cheese

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to compare the intensity of proteolysis in samples made at various ratio of goat and cow milk: 100:0 (100 % goat milk), 75:25, 50:50, 25:75 and 0:100 (100 % cow milk). Cluster analysis showed different changes in the protein matrix of cheese samples. Homology of protein profile was grown with increased ripening time. More intensive proteolysis was observed in samples with predominance of goat milk.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin - XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-782-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    237-240

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    19. 10. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku