Vliv kombinace kozího a kravského mléka na proteolýzu během zrání sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874746" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874746 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv kombinace kozího a kravského mléka na proteolýzu během zrání sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo srovnat intenzitu proteolýzy u vzorků vyrobených v různém poměru kozího a kravského mléka: 100:0 (100 % kozího mléka), 75:25, 50:50, 25:75 a 0:100 (100 % kravského mléka). Shluková analýza prokázala odlišné změny v proteinové matrici sýrů. S rostoucí dobou zrání se podobnost proteinového profilu jednotlivých vzorků více vyrovnávala. Intenzivnější proteolýza probíhala u sýrů s převahou kozího mléka, ve kterých byla detekována nejvyšší koncentrace volných aminokyselin.
Název v anglickém jazyce
Effect of combination of goat and cow milk on proteolysis during ripening of cheese
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to compare the intensity of proteolysis in samples made at various ratio of goat and cow milk: 100:0 (100 % goat milk), 75:25, 50:50, 25:75 and 0:100 (100 % cow milk). Cluster analysis showed different changes in the protein matrix of cheese samples. Homology of protein profile was grown with increased ripening time. More intensive proteolysis was observed in samples with predominance of goat milk.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin - XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-782-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
237-240
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
19. 10. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—