Analýzy enologických ukazatelů pro posouzení vín – včetně degustace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517374" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517374 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýzy enologických ukazatelů pro posouzení vín – včetně degustace
Popis výsledku v původním jazyce
Víno je alkoholický, často se také vyskytuje jako nealkoholický, nápoj vznikající kvašením moštu vinné révy. Vědecky se vínem a jeho výrobou (vinařstvím) a pěstováním vinné révy (vinohradnictvím) zabývá enologie. Historie vína sahá na území dnešní Itálie do let přibližně 4000 př.n.l. Zde tedy vznik více jak 6000 leté tradice vína, vinařství a vinohradnictví. Pokud se chceme dozvědět o enologii vína víc, musíme jej podrobit analýzám a tím je také posoudit. Víno obsahu nespočet komponent, jako je inhibiční voda, sacharidy, kyseliny, minerální, dusíkaté, polyfenolické a aromatické látky, které je nutné znát a umět je stanovit. Při správném vzorkování a využití jednoduchých provozních metod nebo moderní instrumentální metody sloužící k laboratornímu hodnocení vín, zjistíme veškeré informace ke správnému a účelnému hodnocení vína.
Název v anglickém jazyce
Analyzes of oenological indicators for the evaluation of wines
Popis výsledku anglicky
Wine is alcoholic, often also found as a non-alcoholic beverage resulting from fermentation of grape vines. Scientifically with wine and its production (viticulture) and the cultivation of grapevine (vinohradnictví) deals with oenology. The history of wine dates back to the territory of today's Italy to about 4000 BC. Here is the creation of more than 6000 years tradition of wine, viticulture and viticulture. If we want to learn more about wine enology, we need to analyze it and then assess it. Wine contains countless components such as inhibiting water, carbohydrates, acids, minerals, nitrogen, polyphenols and aromatics that you need to know and know how to determine them. In the correct sampling and use of simple operating methods or the modern instrumental method used for the laboratory evaluation of wines, we will find all the information for the correct and effective evaluation of the wine.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TG03010052" target="_blank" >TG03010052: Komercializace na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Mikroelementy 2017
ISBN
978-80-86380-88-9
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
5-8
Název nakladatele
Ing. Václav Helán - 2 THETA
Místo vydání
Český Těšín
Místo konání akce
Valtice
Datum konání akce
14. 5. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—