Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analýzy enologických ukazatelů pro posouzení vín – včetně degustace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63517374" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63517374 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Analýzy enologických ukazatelů pro posouzení vín – včetně degustace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Víno je alkoholický, často se také vyskytuje jako nealkoholický, nápoj vznikající kvašením moštu vinné révy. Vědecky se vínem a jeho výrobou (vinařstvím) a pěstováním vinné révy (vinohradnictvím) zabývá enologie. Historie vína sahá na území dnešní Itálie do let přibližně 4000 př.n.l. Zde tedy vznik více jak 6000 leté tradice vína, vinařství a vinohradnictví. Pokud se chceme dozvědět o enologii vína víc, musíme jej podrobit analýzám a tím je také posoudit. Víno obsahu nespočet komponent, jako je inhibiční voda, sacharidy, kyseliny, minerální, dusíkaté, polyfenolické a aromatické látky, které je nutné znát a umět je stanovit. Při správném vzorkování a využití jednoduchých provozních metod nebo moderní instrumentální metody sloužící k laboratornímu hodnocení vín, zjistíme veškeré informace ke správnému a účelnému hodnocení vína.

  • Název v anglickém jazyce

    Analyzes of oenological indicators for the evaluation of wines

  • Popis výsledku anglicky

    Wine is alcoholic, often also found as a non-alcoholic beverage resulting from fermentation of grape vines. Scientifically with wine and its production (viticulture) and the cultivation of grapevine (vinohradnictví) deals with oenology. The history of wine dates back to the territory of today&apos;s Italy to about 4000 BC. Here is the creation of more than 6000 years tradition of wine, viticulture and viticulture. If we want to learn more about wine enology, we need to analyze it and then assess it. Wine contains countless components such as inhibiting water, carbohydrates, acids, minerals, nitrogen, polyphenols and aromatics that you need to know and know how to determine them. In the correct sampling and use of simple operating methods or the modern instrumental method used for the laboratory evaluation of wines, we will find all the information for the correct and effective evaluation of the wine.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TG03010052" target="_blank" >TG03010052: Komercializace na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Mikroelementy 2017

  • ISBN

    978-80-86380-88-9

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    5-8

  • Název nakladatele

    Ing. Václav Helán - 2 THETA

  • Místo vydání

    Český Těšín

  • Místo konání akce

    Valtice

  • Datum konání akce

    14. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku