Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Storage of extra virgin olive oil and its impact on fatty acid levels

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F19%3A63523541" target="_blank" >RIV/70883521:28110/19:63523541 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26310/19:PU132869

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.jmbfs.org/wp-content/uploads/2019/03/jmbfs_XXSK_Kracmar.pdf" target="_blank" >https://www.jmbfs.org/wp-content/uploads/2019/03/jmbfs_XXSK_Kracmar.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/jmbfs.2019.8.5.1228-1230" target="_blank" >10.15414/jmbfs.2019.8.5.1228-1230</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Storage of extra virgin olive oil and its impact on fatty acid levels

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Peroxide value, acid value, and fatty acid content were monitored during two-year storage in the following products: Luccese Olio extra vergine d&apos;oliva (LOEVDO), Blanqueta extra-virgin olive oil (BEVOO) and Agrocreta extra-virgin olive oil (AEVOO). In LOEVDO and BEVOO, peroxide value increased by 50%; AEVOO showed 80% growth. Maximum acid value was found solely in LOEVDO (&lt;0.8%). All the analyzed samples contained almost identical proportions of fatty acids. Minute amount of lauric acid (C 12:0) was indentified in BVEOO samples only. The two-year storage resulted in growth of oleic and stearic acid levels and in decrease of linoleic and palmitic acids concentration. The percentage of SAFA, MUFA and PUFA complied with recommended levels.

  • Název v anglickém jazyce

    Storage of extra virgin olive oil and its impact on fatty acid levels

  • Popis výsledku anglicky

    Peroxide value, acid value, and fatty acid content were monitored during two-year storage in the following products: Luccese Olio extra vergine d&apos;oliva (LOEVDO), Blanqueta extra-virgin olive oil (BEVOO) and Agrocreta extra-virgin olive oil (AEVOO). In LOEVDO and BEVOO, peroxide value increased by 50%; AEVOO showed 80% growth. Maximum acid value was found solely in LOEVDO (&lt;0.8%). All the analyzed samples contained almost identical proportions of fatty acids. Minute amount of lauric acid (C 12:0) was indentified in BVEOO samples only. The two-year storage resulted in growth of oleic and stearic acid levels and in decrease of linoleic and palmitic acids concentration. The percentage of SAFA, MUFA and PUFA complied with recommended levels.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences

  • ISSN

    1338-5178

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    1228-1230

  • Kód UT WoS článku

    000468844700023

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85069970195