Vitamin D v mléce a mléčných výrobcích a možnosti jeho stanovení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F19%3A63523950" target="_blank" >RIV/70883521:28110/19:63523950 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vitamin D v mléce a mléčných výrobcích a možnosti jeho stanovení
Popis výsledku v původním jazyce
Práce pojednává o fyziologických účincích vitaminu D, jeho výskytu v mléce a mléčných výrobcích a možnostech jeho stanovení. Práce zahrnuje popis izolace vitaminu D, techniky zmýdelňování a následné zakoncentrování vzorku. Konečným krokem stanovení je většinou kapalinová chromatografie.
Název v anglickém jazyce
POSSIBILITIES OF VITAMIN D DETERMINATION IN MILK AND MILK PRODUCTS
Popis výsledku anglicky
The work deals with physiological function of vitamin D, its occurrence in milk and milk products and possibilities of vitamin D determination. There are presented isolation processes with saponification steps and concentration of the extracts. Regarding the final assay liquid chromatography method is presented.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků z XII. mezinárodní vědecké konference Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
ISBN
978-80-7627-006-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
164-171
Název nakladatele
Vysoká škola obchodní a hotelová
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
3. 4. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—