Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of natural functional food consumption in region Dunajska

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F19%3A63523986" target="_blank" >RIV/70883521:28110/19:63523986 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Vyhodnotenie konzumácie prírodných funkčných potravín stredoškolákov v Dunajskej Strede

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V súčasnosti sa čoraz viac do popredia záujmu dostáva problematika zdravého stravovania ako jedného z najdôležitejších determinantov zdravého životného štýlu. Rovnako je aktuálna aj otázka obohacovania potravín o obsahové látky s zdraviu prospešným účinkom na zdravie. Na prvé miesto sa dostávajú potraviny obohatené o funkčné zložky – bioaktívne látky ako aj prírodné funkčné potraviny. Cieľom predloženej monografie bolo vyhodnotiť a štatisticky porovnať konzumáciu funkčných potravín u študentov stredných škôl z Dunajskej Stredy a to podľa pohlavia ako typu navštevovanej strednej školy – SOŠ či gymnázium.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of natural functional food consumption in region Dunajska

  • Popis výsledku anglicky

    Nowdays it has been more and more popular the task of healthy life style as one of the most relevant determinant of the healthy lifestyle. In the same way it has been a very actual the problem of the fortification of food by nutriens displayed positive effect on health. As the most important can be considered food fortificated by biologically active substances labelled natural functional food. The aim of the presented monography was evaluated consumption of functional foods among secondary school students according to attented type of school and sex.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-558-1487-2

  • Počet stran knihy

    122

  • Název nakladatele

    Univerzita Konštantína Filozofa

  • Místo vydání

    Nitra

  • Kód UT WoS knihy