Evaluation of natural functional food consumption in region Dunajska
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F19%3A63523986" target="_blank" >RIV/70883521:28110/19:63523986 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Vyhodnotenie konzumácie prírodných funkčných potravín stredoškolákov v Dunajskej Strede
Popis výsledku v původním jazyce
V súčasnosti sa čoraz viac do popredia záujmu dostáva problematika zdravého stravovania ako jedného z najdôležitejších determinantov zdravého životného štýlu. Rovnako je aktuálna aj otázka obohacovania potravín o obsahové látky s zdraviu prospešným účinkom na zdravie. Na prvé miesto sa dostávajú potraviny obohatené o funkčné zložky – bioaktívne látky ako aj prírodné funkčné potraviny. Cieľom predloženej monografie bolo vyhodnotiť a štatisticky porovnať konzumáciu funkčných potravín u študentov stredných škôl z Dunajskej Stredy a to podľa pohlavia ako typu navštevovanej strednej školy – SOŠ či gymnázium.
Název v anglickém jazyce
Evaluation of natural functional food consumption in region Dunajska
Popis výsledku anglicky
Nowdays it has been more and more popular the task of healthy life style as one of the most relevant determinant of the healthy lifestyle. In the same way it has been a very actual the problem of the fortification of food by nutriens displayed positive effect on health. As the most important can be considered food fortificated by biologically active substances labelled natural functional food. The aim of the presented monography was evaluated consumption of functional foods among secondary school students according to attented type of school and sex.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-558-1487-2
Počet stran knihy
122
Název nakladatele
Univerzita Konštantína Filozofa
Místo vydání
Nitra
Kód UT WoS knihy
—