Významné látky v energetických nápojích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F22%3A63557638" target="_blank" >RIV/70883521:28110/22:63557638 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Významné látky v energetických nápojích
Popis výsledku v původním jazyce
Energetické nápoje jsou velmi oblíbené, zejména u adolescentů. Jejich častá konzumace však může mít negativní vliv na jejich zdraví. V tomto článku jsou popsány vlastnosti a účinky kofeinu a taurinu jako látek s energetickým potenciálem. Další součástí jsou senzoricky významné látky (chinin, karamel, rostlinné extrakty), které mají rozdílný efekt na naše zdraví.
Název v anglickém jazyce
Significant Substances in Energy Beverages
Popis výsledku anglicky
Energy drinks are very popular, especially among adolescents. However, their frequent consumption can have a negative effect on their health. This article describes the properties and effects of caffeine and taurine as substances with energy potential. Another component are sensory active substances (quinine, caramel, plant extracts), which have a different effect on our health.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků z 15. Mezinárodní vědecké konference „Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu
ISBN
978-80-7627-016-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
14-18
Název nakladatele
Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
13. 4. 2022
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—