Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Významné látky v energetických nápojích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F22%3A63557638" target="_blank" >RIV/70883521:28110/22:63557638 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Významné látky v energetických nápojích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Energetické nápoje jsou velmi oblíbené, zejména u adolescentů. Jejich častá konzumace však může mít negativní vliv na jejich zdraví. V tomto článku jsou popsány vlastnosti a účinky kofeinu a taurinu jako látek s energetickým potenciálem. Další součástí jsou senzoricky významné látky (chinin, karamel, rostlinné extrakty), které mají rozdílný efekt na naše zdraví.

  • Název v anglickém jazyce

    Significant Substances in Energy Beverages

  • Popis výsledku anglicky

    Energy drinks are very popular, especially among adolescents. However, their frequent consumption can have a negative effect on their health. This article describes the properties and effects of caffeine and taurine as substances with energy potential. Another component are sensory active substances (quinine, caramel, plant extracts), which have a different effect on our health.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z 15. Mezinárodní vědecké konference „Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu

  • ISBN

    978-80-7627-016-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    14-18

  • Název nakladatele

    Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    13. 4. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku