Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Measuring and Identification of Oils

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F14%3A43871406" target="_blank" >RIV/70883521:28140/14:43871406 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/14:43871406

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.europment.org/library/2014/santorini/bypaper/SYSTEMS/SYSTEMS1-35.pdf" target="_blank" >http://www.europment.org/library/2014/santorini/bypaper/SYSTEMS/SYSTEMS1-35.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Measuring and Identification of Oils

  • Popis výsledku v původním jazyce

    For the process control of oils quality, both in terms of food technology and in terms of maintaining the nutritional value of edible oils, it is necessary to look for methods of measurement that are fast, independent of the number of chemicals, portableand whose measurement procedure can be automated, which conventional laboratory procedures cannot be. Raman spectroscopy is an effective tool for material identification that offers these benefits. This paper presents an innovative method of using Ramanspectroscopy for various edible oils identification and the determination of their degradation products based on monitoring changes in the characteristic vibration peaks in the Raman spectra depending on the duration of their heating. The result is theability to use this method to verify the appropriate maximum heat load at which there is no undesired decomposition of the oil.

  • Název v anglickém jazyce

    Measuring and Identification of Oils

  • Popis výsledku anglicky

    For the process control of oils quality, both in terms of food technology and in terms of maintaining the nutritional value of edible oils, it is necessary to look for methods of measurement that are fast, independent of the number of chemicals, portableand whose measurement procedure can be automated, which conventional laboratory procedures cannot be. Raman spectroscopy is an effective tool for material identification that offers these benefits. This paper presents an innovative method of using Ramanspectroscopy for various edible oils identification and the determination of their degradation products based on monitoring changes in the characteristic vibration peaks in the Raman spectra depending on the duration of their heating. The result is theability to use this method to verify the appropriate maximum heat load at which there is no undesired decomposition of the oil.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0089" target="_blank" >ED2.1.00/03.0089: Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií (CEBIA-Tech)</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Latest Trends on Systems. Volume I

  • ISBN

    978-1-61804-243-9

  • ISSN

    1790-5117

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    211-215

  • Název nakladatele

    Europment

  • Místo vydání

    Rhodes

  • Místo konání akce

    Santorini Island

  • Datum konání akce

    17. 7. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku