Measuring and Identification of Oils
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F14%3A43871406" target="_blank" >RIV/70883521:28140/14:43871406 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28110/14:43871406
Výsledek na webu
<a href="http://www.europment.org/library/2014/santorini/bypaper/SYSTEMS/SYSTEMS1-35.pdf" target="_blank" >http://www.europment.org/library/2014/santorini/bypaper/SYSTEMS/SYSTEMS1-35.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Measuring and Identification of Oils
Popis výsledku v původním jazyce
For the process control of oils quality, both in terms of food technology and in terms of maintaining the nutritional value of edible oils, it is necessary to look for methods of measurement that are fast, independent of the number of chemicals, portableand whose measurement procedure can be automated, which conventional laboratory procedures cannot be. Raman spectroscopy is an effective tool for material identification that offers these benefits. This paper presents an innovative method of using Ramanspectroscopy for various edible oils identification and the determination of their degradation products based on monitoring changes in the characteristic vibration peaks in the Raman spectra depending on the duration of their heating. The result is theability to use this method to verify the appropriate maximum heat load at which there is no undesired decomposition of the oil.
Název v anglickém jazyce
Measuring and Identification of Oils
Popis výsledku anglicky
For the process control of oils quality, both in terms of food technology and in terms of maintaining the nutritional value of edible oils, it is necessary to look for methods of measurement that are fast, independent of the number of chemicals, portableand whose measurement procedure can be automated, which conventional laboratory procedures cannot be. Raman spectroscopy is an effective tool for material identification that offers these benefits. This paper presents an innovative method of using Ramanspectroscopy for various edible oils identification and the determination of their degradation products based on monitoring changes in the characteristic vibration peaks in the Raman spectra depending on the duration of their heating. The result is theability to use this method to verify the appropriate maximum heat load at which there is no undesired decomposition of the oil.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JB - Senzory, čidla, měření a regulace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0089" target="_blank" >ED2.1.00/03.0089: Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií (CEBIA-Tech)</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Latest Trends on Systems. Volume I
ISBN
978-1-61804-243-9
ISSN
1790-5117
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
211-215
Název nakladatele
Europment
Místo vydání
Rhodes
Místo konání akce
Santorini Island
Datum konání akce
17. 7. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—