Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preparation of collagen-elastin hydrolysates from cattle tendons and studying properties of hydrolysates

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F13%3A43869920" target="_blank" >RIV/70883521:28610/13:43869920 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/13:43869920

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Preparation of collagen-elastin hydrolysates from cattle tendons and studying properties of hydrolysates

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contribution characterises properties of collagen-elastin hydrolysates (content of proteins, collagen, elastin, ash and molecular weights) prepared by a 3-stage procedure from cattle tendons. Depending on conditions in 1st and 3rd stage of the process, hydrolysates may be prepared possessing molecular weights of 900-8,000 Da. Lowest ash content 3.2 % (w/w) was found with hydrolysates prepared from tendons processed in alkaline environment. Dialysis or ion exchange treatment allows to further reduceash content. The ratio of collagen and elastin contents in hydrolysates differs in accordance with mode of processing - from 1.34 times collagen excess, through a balanced share of both proteins up to 1.21 times excess of elastin. In dependence on procedure conditions (tendon pre-processing at pH levels 4-11, extraction at 60-100 degrees C for duration 2-14 min), hydrolysates of collagen-elastin type may be prepared, displaying required properties and possessing a milky colour. Our hydro

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation of collagen-elastin hydrolysates from cattle tendons and studying properties of hydrolysates

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution characterises properties of collagen-elastin hydrolysates (content of proteins, collagen, elastin, ash and molecular weights) prepared by a 3-stage procedure from cattle tendons. Depending on conditions in 1st and 3rd stage of the process, hydrolysates may be prepared possessing molecular weights of 900-8,000 Da. Lowest ash content 3.2 % (w/w) was found with hydrolysates prepared from tendons processed in alkaline environment. Dialysis or ion exchange treatment allows to further reduceash content. The ratio of collagen and elastin contents in hydrolysates differs in accordance with mode of processing - from 1.34 times collagen excess, through a balanced share of both proteins up to 1.21 times excess of elastin. In dependence on procedure conditions (tendon pre-processing at pH levels 4-11, extraction at 60-100 degrees C for duration 2-14 min), hydrolysates of collagen-elastin type may be prepared, displaying required properties and possessing a milky colour. Our hydro

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research Journal of Chemistry and Environment

  • ISSN

    0972-0626

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    4-9

  • Kód UT WoS článku

    000315286100002

  • EID výsledku v databázi Scopus