Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Novel touchdown-PCR method for the detection of putrescine producing Gram-negative bacteria in food products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F13%3A43869930" target="_blank" >RIV/70883521:28610/13:43869930 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/13:43869930

  • Výsledek na webu

    <a href="http://ac.els-cdn.com/S0740002012002341/1-s2.0-S0740002012002341-main.pdf?_tid=906ed560-acad-11e2-b4d2-00000aacb35e&acdnat=1366787403_27598ec11c61607000a2e1f0584334af" target="_blank" >http://ac.els-cdn.com/S0740002012002341/1-s2.0-S0740002012002341-main.pdf?_tid=906ed560-acad-11e2-b4d2-00000aacb35e&acdnat=1366787403_27598ec11c61607000a2e1f0584334af</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.fm.2012.09.024" target="_blank" >10.1016/j.fm.2012.09.024</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Novel touchdown-PCR method for the detection of putrescine producing Gram-negative bacteria in food products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Formation of biogenic amines may occur in food due to metabolic activities of contaminating Gram-negative bacteria. Putrescine is assumed to be the major biogenic amine associated with microbial food spoilage. Gram-negative bacteria can form putrescine by three metabolic pathways that can include eight different enzymes. The objective of this study was to design new sets of primers able to detect all important enzymes involved in the production of putrescine by Gram-negative bacteria. Seven new sets ofconsensual primers based on gene sequences of different bacteria were designed and used for detection of the speA, adiA, adi, speB, aguA, speC, and speF genes. A newly developed touchdown polymerase chain reaction (PCR) method using these primers was successfully applied on several putrescine-producers. Selected PCR products were sequenced and high similarity of their sequences (99-91%) with known sequences of the corresponding genes confirmed high specificity of the developed sets of pr

  • Název v anglickém jazyce

    Novel touchdown-PCR method for the detection of putrescine producing Gram-negative bacteria in food products

  • Popis výsledku anglicky

    Formation of biogenic amines may occur in food due to metabolic activities of contaminating Gram-negative bacteria. Putrescine is assumed to be the major biogenic amine associated with microbial food spoilage. Gram-negative bacteria can form putrescine by three metabolic pathways that can include eight different enzymes. The objective of this study was to design new sets of primers able to detect all important enzymes involved in the production of putrescine by Gram-negative bacteria. Seven new sets ofconsensual primers based on gene sequences of different bacteria were designed and used for detection of the speA, adiA, adi, speB, aguA, speC, and speF genes. A newly developed touchdown polymerase chain reaction (PCR) method using these primers was successfully applied on several putrescine-producers. Selected PCR products were sequenced and high similarity of their sequences (99-91%) with known sequences of the corresponding genes confirmed high specificity of the developed sets of pr

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Microbiology

  • ISSN

    0740-0020

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    34

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    268-276

  • Kód UT WoS článku

    000317633600004

  • EID výsledku v databázi Scopus