Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Charakterizace keratinových hydrolyzátů připravených z kuřecího peří

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F14%3A43871595" target="_blank" >RIV/70883521:28610/14:43871595 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28110/14:43871595

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_s1_s26-s31.pdf" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/docs/full/2014_s1_s26-s31.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Charakterizace keratinových hydrolyzátů připravených z kuřecího peří

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek se zabývá studiem vlivu technologických podmínek alkalicko-enzymové hydrolýzy kuřecího peří na molekulové hmotnosti připravených keratinových hydrolyzátů. Molekulové hmotnosti hydrolyzátů (Mw) byly stanoveny gelovou elektroforézou a elektroforegramy hydrolyzátů byly porovnány s elektroforegramy proteinových standardů, technických želatin, klihu a kolagenních hydrolyzátů. Volbou podmínek při hydrolýze lze připravit hydrolyzáty s převažujícím podílem nízko-molekulových frakcí, středně-molekulových frakcí, ale rovněž vysoko-molekulových frakcí.

  • Název v anglickém jazyce

    Characterising Keratin Hydrolysates Prepared from Chicken Feathers

  • Popis výsledku anglicky

    The paper studies the influence of technological conditions of alkaline-enzyme hydrolysis of chicken feathers on molecular weight of prepared keratin hydrolysates. Molecular weight (Mw) of hydrolysates was determined by SDS-PAGE and electrophoretic profiles of keratin hydrolysates were compared with electrophoretic profiles of protein standards, technical-grade gelatine and collagen hydrolysates. With the suitable choice of conditions during hydrolysis it is possible to prepare hydrolysates with prevailing portion of low-molecular weight fractions, medium-molecular weight fractions as well as high molecular weight fractions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    108

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    26-31

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus