Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Production of Renewable Antimicrobial Additives for Polymer Modification

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F18%3A63521634" target="_blank" >RIV/70883521:28610/18:63521634 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Production of Renewable Antimicrobial Additives for Polymer Modification

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There has been a growing interest in the application of membrane separation technology to recover and reuse valuable compounds such as proteins, lactose etc. from dairy by-products. Among the various compounds obtained in this process, bacteriocins − antibacterial peptides − can be particularly useful as potential alternatives to conventional antimicrobials. In particular, bacteriocin nisin due to its acceptance for commercial food applications and strong antimicrobial activity, can be used for development of polymer-based food packaging [1-2]. The aim of this study was an isolation, characterization and further purification of a nisin concentrate produced by fermentation process. In next step, the nisin concentrate was immobilized in polymer matrix and evaluated for its application as a material for antimicrobial food packaging.

  • Název v anglickém jazyce

    Production of Renewable Antimicrobial Additives for Polymer Modification

  • Popis výsledku anglicky

    There has been a growing interest in the application of membrane separation technology to recover and reuse valuable compounds such as proteins, lactose etc. from dairy by-products. Among the various compounds obtained in this process, bacteriocins − antibacterial peptides − can be particularly useful as potential alternatives to conventional antimicrobials. In particular, bacteriocin nisin due to its acceptance for commercial food applications and strong antimicrobial activity, can be used for development of polymer-based food packaging [1-2]. The aim of this study was an isolation, characterization and further purification of a nisin concentrate produced by fermentation process. In next step, the nisin concentrate was immobilized in polymer matrix and evaluated for its application as a material for antimicrobial food packaging.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10404 - Polymer science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů