Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stravovací preference matek podle socioekonomických faktorů a rozdílů v percepci zdravotních rizik

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F71009396%3A_____%2F22%3AN0000045" target="_blank" >RIV/71009396:_____/22:N0000045 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.fmed.uniba.sk/fileadmin/lf/sucasti/Teoreticke_ustavy/Ustav_hygieny/Webpic/Zborniky/ZPaZ_2022.pdf" target="_blank" >https://www.fmed.uniba.sk/fileadmin/lf/sucasti/Teoreticke_ustavy/Ustav_hygieny/Webpic/Zborniky/ZPaZ_2022.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stravovací preference matek podle socioekonomických faktorů a rozdílů v percepci zdravotních rizik

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce analyzuje stravovací návyky a preference matek novorozenců podle socioekonomických faktorů a rozdílů vnímaných rizik spojených se stravováním. Zdravá strava významně souvisela s věkem nad 30 let a s vnímáním zdravotních rizik fyzické aktivity. Nebyl potvrzen vztah zdravé výživy a BMI a vnímaného rizika obezity.

  • Název v anglickém jazyce

    Food preferences of mothers according to socioeconomic factors and differences in the perception of health risks

  • Popis výsledku anglicky

    The paper analyses dietary habits and preferences of new-born’s mothers according the socioeconomic factors and differences of perceived risks relating with food. Healthy diet was significantly related with the age above 30 and with the health risk perception of physical activity. No relationships of healthy diet were confirmed for BMI and perceived risk of obesity.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů