Stravovací preference matek podle socioekonomických faktorů a rozdílů v percepci zdravotních rizik
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F71009396%3A_____%2F22%3AN0000045" target="_blank" >RIV/71009396:_____/22:N0000045 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.fmed.uniba.sk/fileadmin/lf/sucasti/Teoreticke_ustavy/Ustav_hygieny/Webpic/Zborniky/ZPaZ_2022.pdf" target="_blank" >https://www.fmed.uniba.sk/fileadmin/lf/sucasti/Teoreticke_ustavy/Ustav_hygieny/Webpic/Zborniky/ZPaZ_2022.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stravovací preference matek podle socioekonomických faktorů a rozdílů v percepci zdravotních rizik
Popis výsledku v původním jazyce
Práce analyzuje stravovací návyky a preference matek novorozenců podle socioekonomických faktorů a rozdílů vnímaných rizik spojených se stravováním. Zdravá strava významně souvisela s věkem nad 30 let a s vnímáním zdravotních rizik fyzické aktivity. Nebyl potvrzen vztah zdravé výživy a BMI a vnímaného rizika obezity.
Název v anglickém jazyce
Food preferences of mothers according to socioeconomic factors and differences in the perception of health risks
Popis výsledku anglicky
The paper analyses dietary habits and preferences of new-born’s mothers according the socioeconomic factors and differences of perceived risks relating with food. Healthy diet was significantly related with the age above 30 and with the health risk perception of physical activity. No relationships of healthy diet were confirmed for BMI and perceived risk of obesity.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů