Spokojenost celiaků s nabídkou stravovacích služeb v českých restauracích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F71226401%3A_____%2F13%3A%231004228" target="_blank" >RIV/71226401:_____/13:#1004228 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Spokojenost celiaků s nabídkou stravovacích služeb v českých restauracích
Popis výsledku v původním jazyce
Článek pojednává o úskalích, na která naráží osoba s celiakií během účasti na cestovním ruchu i mimo ni během veřejného stravování. Jedná se o aktuální téma, které má svou ekonomickou i mimoekonomickou rovinu a zároveň téma, které není příliš často řešené. Stěžejní část článku tvoří interpretace průzkumu provedeného mezi celiaky (tj. osoby dodržující bezlepkovou dietu), cílem průzkumu bylo zjistit, zda jsou respondenti spokojeni s uzpůsobením nabídky stravovacích služeb v České republice určené právě pro ně. Provedené šetření poskytuje jeho autorce především objektivní odpověď na otázku, zda na trhu českých stravovacích služeb skutečně existuje mezera mezi nabídkou a poptávkou pro daný segment a má smysl se touto problematikou zabývat v budoucnosti podrobněji.
Název v anglickém jazyce
Coeliacs satisfaction of providing an allergen-safe food and drinks in Czech restaurants
Popis výsledku anglicky
The article discusses the pitfalls encountered by a person with celiac disease during the participation in tourism and beyond during a public ery. This is a problem which has its economic and non-economic plane, while a topic that is not often addressed.The fundamental part of the article consists interpretation of the survey conducted among celiac patients (ie. Those observing gluten-free diet), the aim of the survey was to determine whether the respondents are satisfied with the adaptation of catering services in the Czech Republic, designed just for them. The survey provides the author's particular objective answer to the question whether the Czech market catering services indeed there is a gap between supply and demand for this segment, and it makes sense to discuss this matter in more detail in the future.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
LOGOS POLYTECHNIKOS
ISSN
1804-3682
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
33-42
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—