Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Spokojenost celiaků s nabídkou stravovacích služeb v českých restauracích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F71226401%3A_____%2F13%3A%231004228" target="_blank" >RIV/71226401:_____/13:#1004228 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Spokojenost celiaků s nabídkou stravovacích služeb v českých restauracích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek pojednává o úskalích, na která naráží osoba s celiakií během účasti na cestovním ruchu i mimo ni během veřejného stravování. Jedná se o aktuální téma, které má svou ekonomickou i mimoekonomickou rovinu a zároveň téma, které není příliš často řešené. Stěžejní část článku tvoří interpretace průzkumu provedeného mezi celiaky (tj. osoby dodržující bezlepkovou dietu), cílem průzkumu bylo zjistit, zda jsou respondenti spokojeni s uzpůsobením nabídky stravovacích služeb v České republice určené právě pro ně. Provedené šetření poskytuje jeho autorce především objektivní odpověď na otázku, zda na trhu českých stravovacích služeb skutečně existuje mezera mezi nabídkou a poptávkou pro daný segment a má smysl se touto problematikou zabývat v budoucnosti podrobněji.

  • Název v anglickém jazyce

    Coeliacs satisfaction of providing an allergen-safe food and drinks in Czech restaurants

  • Popis výsledku anglicky

    The article discusses the pitfalls encountered by a person with celiac disease during the participation in tourism and beyond during a public ery. This is a problem which has its economic and non-economic plane, while a topic that is not often addressed.The fundamental part of the article consists interpretation of the survey conducted among celiac patients (ie. Those observing gluten-free diet), the aim of the survey was to determine whether the respondents are satisfied with the adaptation of catering services in the Czech Republic, designed just for them. The survey provides the author's particular objective answer to the question whether the Czech market catering services indeed there is a gap between supply and demand for this segment, and it makes sense to discuss this matter in more detail in the future.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    LOGOS POLYTECHNIKOS

  • ISSN

    1804-3682

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    33-42

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus