Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Producers and important dietary sources of ochratoxin A and citrinin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F13%3A00010100" target="_blank" >RIV/75010330:_____/13:00010100 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62690094:18470/13:50001775

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/toxins5091574" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3390/toxins5091574</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/toxins5091574" target="_blank" >10.3390/toxins5091574</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Producers and important dietary sources of ochratoxin A and citrinin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ochratoxin A (OTA) is a very important mycotoxin, and its research is focused right now on the new findings of OTA, like being a complete carcinogen, information about OTA producers and new exposure sources of OTA. Citrinin (CIT) is another important mycotoxin, too, and its research turns towards nephrotoxicity. OTA was frequently found in foodstuffs of both plant origin (e.g., cereal products, coffee, vegetable, liquorice, raisins, wine) and animal origin (e.g., pork/poultry). CIT was also found in foodstuffs of vegetable origin (e.g., cereals, pomaceous fruits, black olive, roasted nuts, spices), food supplements based on rice fermented with red microfungi Monascus purpureus and in foodstuffs of animal origin (e.g., cheese).

  • Název v anglickém jazyce

    Producers and important dietary sources of ochratoxin A and citrinin

  • Popis výsledku anglicky

    Ochratoxin A (OTA) is a very important mycotoxin, and its research is focused right now on the new findings of OTA, like being a complete carcinogen, information about OTA producers and new exposure sources of OTA. Citrinin (CIT) is another important mycotoxin, too, and its research turns towards nephrotoxicity. OTA was frequently found in foodstuffs of both plant origin (e.g., cereal products, coffee, vegetable, liquorice, raisins, wine) and animal origin (e.g., pork/poultry). CIT was also found in foodstuffs of vegetable origin (e.g., cereals, pomaceous fruits, black olive, roasted nuts, spices), food supplements based on rice fermented with red microfungi Monascus purpureus and in foodstuffs of animal origin (e.g., cheese).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    DN - Vliv životního prostředí na zdraví

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/NT12051" target="_blank" >NT12051: Ochratoxin A - hodnocení zdravotního rizika pro vybrané populační skupiny v ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Toxins

  • ISSN

    2072-6651

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1574-1586

  • Kód UT WoS článku

    000328628700005

  • EID výsledku v databázi Scopus