Risk assessment and management interface-example of the methylmercury in fish
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F13%3A00010307" target="_blank" >RIV/75010330:_____/13:00010307 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_52" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_52</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_52" target="_blank" >10.1007/978-1-4419-7689-5_52</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Risk assessment and management interface-example of the methylmercury in fish
Popis výsledku v původním jazyce
Fish and other seafood have worldwide nutritional importance. However, fish can be also a source of dietary exposure for a variety of environmental pollutants, most notably methylmercury. The Czech total diet study (TDS) found significant levels of mercury only in the food groups: marine fish, freshwater fish, smoked fish, marinated fish, and canned fish. However, the present state of science does not allow a clear public health policy to be formulated. Further refinement to risk management of methylmercury will require better data on exposure as well as a better understanding of both the healthy risk and nutritional benefits of fish consumption.
Název v anglickém jazyce
Risk assessment and management interface-example of the methylmercury in fish
Popis výsledku anglicky
Fish and other seafood have worldwide nutritional importance. However, fish can be also a source of dietary exposure for a variety of environmental pollutants, most notably methylmercury. The Czech total diet study (TDS) found significant levels of mercury only in the food groups: marine fish, freshwater fish, smoked fish, marinated fish, and canned fish. However, the present state of science does not allow a clear public health policy to be formulated. Further refinement to risk management of methylmercury will require better data on exposure as well as a better understanding of both the healthy risk and nutritional benefits of fish consumption.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
—
ISBN
978-1-4419-7688-8
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
513-520
Počet stran knihy
550
Název nakladatele
Springer Science+Business Media
Místo vydání
New York
Kód UT WoS kapitoly
—