Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Risk assessment and management interface-example of the methylmercury in fish

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F13%3A00010307" target="_blank" >RIV/75010330:_____/13:00010307 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_52" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_52</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4419-7689-5_52" target="_blank" >10.1007/978-1-4419-7689-5_52</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Risk assessment and management interface-example of the methylmercury in fish

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fish and other seafood have worldwide nutritional importance. However, fish can be also a source of dietary exposure for a variety of environmental pollutants, most notably methylmercury. The Czech total diet study (TDS) found significant levels of mercury only in the food groups: marine fish, freshwater fish, smoked fish, marinated fish, and canned fish. However, the present state of science does not allow a clear public health policy to be formulated. Further refinement to risk management of methylmercury will require better data on exposure as well as a better understanding of both the healthy risk and nutritional benefits of fish consumption.

  • Název v anglickém jazyce

    Risk assessment and management interface-example of the methylmercury in fish

  • Popis výsledku anglicky

    Fish and other seafood have worldwide nutritional importance. However, fish can be also a source of dietary exposure for a variety of environmental pollutants, most notably methylmercury. The Czech total diet study (TDS) found significant levels of mercury only in the food groups: marine fish, freshwater fish, smoked fish, marinated fish, and canned fish. However, the present state of science does not allow a clear public health policy to be formulated. Further refinement to risk management of methylmercury will require better data on exposure as well as a better understanding of both the healthy risk and nutritional benefits of fish consumption.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

  • ISBN

    978-1-4419-7688-8

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    513-520

  • Počet stran knihy

    550

  • Název nakladatele

    Springer Science+Business Media

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly