Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Establishing a food list for a Total Diet Study: how does food consumption of specific subpopulations need to be considered?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F15%3A00010887" target="_blank" >RIV/75010330:_____/15:00010887 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/19440049.2014.984776" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/19440049.2014.984776</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/19440049.2014.984776" target="_blank" >10.1080/19440049.2014.984776</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Establishing a food list for a Total Diet Study: how does food consumption of specific subpopulations need to be considered?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A Total Diet Study (TDS) consists of selecting, collecting and analysing commonly consumed foods to obtain concentration data of different chemical compounds in foods as eaten. A TDS food list summarises the most consumed foods and represents the dietaryhabits of the general population of the country under study. The work reported here investigated whether TDS food lists that were initially designed for the whole population of the country under study also sufficiently cover the dietary pattern of specific subpopulations that are extra vulnerable for certain contaminants. The work was performed using data of three European countries: the Czech Republic, France and the UK. Each national food consumption database was combined with the corresponding national TDS food list (containing 336, 212 and 119 food items for the Czech Republic, France and the UK, respectively). The data were aggregated on the highest level of hierarchy of FoodEx-1, a pan-European food classification system, includi

  • Název v anglickém jazyce

    Establishing a food list for a Total Diet Study: how does food consumption of specific subpopulations need to be considered?

  • Popis výsledku anglicky

    A Total Diet Study (TDS) consists of selecting, collecting and analysing commonly consumed foods to obtain concentration data of different chemical compounds in foods as eaten. A TDS food list summarises the most consumed foods and represents the dietaryhabits of the general population of the country under study. The work reported here investigated whether TDS food lists that were initially designed for the whole population of the country under study also sufficiently cover the dietary pattern of specific subpopulations that are extra vulnerable for certain contaminants. The work was performed using data of three European countries: the Czech Republic, France and the UK. Each national food consumption database was combined with the corresponding national TDS food list (containing 336, 212 and 119 food items for the Czech Republic, France and the UK, respectively). The data were aggregated on the highest level of hierarchy of FoodEx-1, a pan-European food classification system, includi

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FQ - Veřejné zdravotnictví, sociální lékařství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/7E13030" target="_blank" >7E13030: Total Diet Study Exposure</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Additives & Contaminants Part: A - Chemistry Analysis Control Exposure & Risk Assessment

  • ISSN

    1944-0049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    32

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

    9-24

  • Kód UT WoS článku

    000346846000002

  • EID výsledku v databázi Scopus