Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pohled do historie a současnosti ekologického zemědělství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F13%3A%230000069" target="_blank" >RIV/75075741:_____/13:#0000069 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pohled do historie a současnosti ekologického zemědělství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Následující článek čtenáře seznamuje s nejdůležitějšími mezníky ve vývoji ekologického zemědělství ve světě i u nás, s jeho současným stavem v České republice společně se základními statistickými údaji a ve stručnosti se zaměřuje na rozvoj ekologického zemědělství v Jihomoravském kraji. Ekologické zemědělství se v posledních letech stává stále více diskutovaným tématem. Lidé více přemýšlejí nad kvalitou svého života, zajímají se o své zdraví, o prostředí ve kterém žijí a také o kvalitu a původ konzumovaných potravin. Pro vznik kvalitní a zdravé potraviny je dle ekologických zemědělců důležitá zejména zdravá a úrodná půda bez nepřirozených zásahů chemickými postřiky, prostředky a umělými hnojivy. Pěstovat a zpracovávat plodiny bez použití takových látekje základem ekologického zemědělství. To kombinuje nové poznatky s tisíciletými zkušenostmi našich předků, šetrným způsobem přistupuje k půdě, rostlinám, zvířatům a celé přírodě. A ne jenom potraviny jsou výsledným produktem ekologického

  • Název v anglickém jazyce

    Insight into the history and present of organic farming

  • Popis výsledku anglicky

    The following article presents the most important milestone in development of organic farming in the whole world and at our place, with its contemporary situation in the Czech Republic together with the basic statistical datas, and briefly focuses on organic farming in the South Moravia. Over the past years, organic farming becomes more and more discussed subject. People think more about the quality of their life, are interested in their health, in environment they live and also the quality and origin of the food they eat. According to organic farmers, is for the origins of high quality and healthy food important especially healthy and fertile soil without unnatural interferences of chemical sprays, detergents and fertilizers. To grow and process cropps without using of this agents is the basic of organic farming. It combines new knowledge with thousand years old experiences of our ancestors, takes friendly approach to soil, plants, animals and to the whole nature. And not only food is

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AB - Dějiny

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Prameny a studie

  • ISSN

    0862-8483

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    137-149

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus