Sklepní hospodářství ve sbírce Národního zemědělského muzea
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F24%3AN0000014" target="_blank" >RIV/75075741:_____/24:N0000014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.nzm.cz/o-nas/veda-a-vyzkum/publikacni-cinnost/odborne-publikace/sklepni-hospodarstvi-ve-sbirce-narodniho-zemedelskeho-muzea" target="_blank" >https://www.nzm.cz/o-nas/veda-a-vyzkum/publikacni-cinnost/odborne-publikace/sklepni-hospodarstvi-ve-sbirce-narodniho-zemedelskeho-muzea</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sklepní hospodářství ve sbírce Národního zemědělského muzea
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se věnuje skupině sbírkových předmětů, nacházejících se ve sbírce Národního zemědělského muzea, která se vztahuje k části vinařství, která se věnuje výrobě, skladování a distribuci vína, tedy ke sklepnímu hospodářství. Všechny předměty, popisované v katalogu, jsou součástí podsbírky Vinařství, která je uložena v depozitáři pobočky Národního zemědělského muzea ve Valticích. Celkem je v katalogu popsáno 235 předmětů, které byly pro potřeby katalogu rozděleny do 55 skupin, kdy jedna skupina představuje předmět, který je klíčový pro určitý moment práce ve sklepním hospodářství. V katalogu je tento předmět popsán, je vysvětlena jeho funkce a je přiložena i fotodokumentace ve formě digitální fotografie. Výstup je v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně jde o Výzkumný záměr II., aktivita č. 2 - název: Výzkum v oblasti Zahradnictví (ovocnářství, zelinářství, květinářství), vinařství a včelařství.
Název v anglickém jazyce
Cellar management in the collection of the National Museum of Agriculture
Popis výsledku anglicky
The thesis is devoted to a group of collection objects in the collection of the National Museum of Agriculture, which relates to the part of the wine industry that deals with the production, storage and distribution of wine, i.e. cellar management. All the objects described in the catalogue are part of the sub-collection Winemaking, which is stored in the depository of the branch of the National Museum of Agriculture in Valtice. In total, 235 objects are described in the catalogue, which have been divided into 55 groups for the purposes of the catalogue, where one group represents an object that is key to a particular moment of work in cellar management. In the catalogue, this object is described, its function is explained and a photo documentation in the form of a digital photograph is included. The resulting project is in accordance with the Science and Research Concept of the National Museum of Agriculture, and more specifically, Research Intent II., activity no. 2 – title: Research in the fields of horticulture (fruit growing, vegetable growing, floriculture), viticulture and beekeeping.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
—
OECD FORD obor
40105 - Horticulture, viticulture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-88270-42-3
Počet stran knihy
115
Název nakladatele
Národní zemědělské muzeum, s. p. o.
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—