Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75081431%3A_____%2F16%3A00000674" target="_blank" >RIV/75081431:_____/16:00000674 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola „Regionální potraviny jako jeden z prvků moderní gastronomie“ hodnotí možnosti uplatnění regionálních potravin v moderní gastronomie ve zkoumané oblasti. Nejprve je představeno základní vymezení problematiky prostřednictvím pohledů předních světových i tuzemských autorů. Sběrem a následnou analýzou dat jsou zjištěny preference jednotlivých stakeholderů zkoumaného trhu. Výzkum identifikuje problémy, které v souvislosti s lokální produkcí vnímají zákazníci stravovacích zařízení. Jedním z důvodů pro vytvoření této kapitoly byl fakt, že zatímco v oblasti obchodní bylo provedeno mnoho výzkumů, dále zde existují předpisy ohledně značení původu potravin a mnoho produktů je označeno regionální značkou, v oblasti stravovacích zařízení na regionální potraviny a lokální produkci není brán až zas takový zřetel, jako právě v případě prodeje potravin. Přitom regionální gastronomie díky mnohým známým lokálním specialitám může být jeden ze zajímavých prvků možného rozvoje zkoumaného regionu.

  • Název v anglickém jazyce

    Regional food as one of the elements of modern gastronomy

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter “Regional food as one of the elements of modern gastronomy” evaluates the possibilities of regional food in modern gastronomy in the surveyed area. Firstly, basic definitions and theoretical views of leading world and domestic authors are presented. Secondly, the preferences of different stakeholders within the surveyed market were identified through collection of data and through subsequent analysis of these data. The research identifies problems (in relation to local production) which customers of catering facilities perceive. One of the reasons for creating this chapter was the fact that in comparison with food sales, regional food and local production in catering facilities are not taken into consideration very much, although regional gastronomy thanks to the many well-known local specialities can be one of the interesting elements of the development in the surveyed region.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Jihočeský kraj v globální ekonomice

  • ISBN

    9788086277820

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    93-101

  • Počet stran knihy

    291

  • Název nakladatele

    SETOUTBOOKS.CZ

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly