Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie - Svazek první: Gastronomické služby
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F14%3A%230000098" target="_blank" >RIV/25619161:_____/14:#0000098 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie - Svazek první: Gastronomické služby
Popis výsledku v původním jazyce
Kniha zahrnuje vedle popisu historického vývoje gastronomie především kapitoly zaměřené na jednotlivé aspekty podnikání v gastronomii, organizační strukturu, pracovníky, formy prodeje, vytváření nabídky. Autoři se zaměřili na části věnované banketní a cateringové nabídce, nápojové gastronomii, nákupu zboží a výrobě pokrmů. Pozornost je věnována také přípravě provozu, technice obsluhy, nárokům na hygienické standardy a principům řízení kvality služeb. Poslední část textu se zabývá institucionálním stravováním.
Název v anglickém jazyce
Selected Chapters from the Hospitality and Gastronomy ? Volume 1: Gastronomy Services
Popis výsledku anglicky
The book includes not only a description of the historical development of gastronomy especially chapters focusing on different aspects of the gastronomy business, organizational structure, personnel, sales forms, creating menus. The authors focused on section dedicated banquet and catering menu, beverage catering, buying goods and food production. Attention is also paid to the preparation of the operation, engineering workstations, the demands on hygiene standards and principles of quality management services. The last part of the text deals with institutional catering.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/WD-37-07-2" target="_blank" >WD-37-07-2: Výzkum domácího a poíjezdového zahranieního cestovního ruchu ve vztahu k zmírniní spoleeensko-ekonomických disparit</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7478-498-9
Počet stran knihy
156
Název nakladatele
Wolters Kluwer
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—