Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Perspektivy a využití zvěřiny v gastronomii

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F18%3A63520145" target="_blank" >RIV/70883521:28110/18:63520145 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28610/18:63520145

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Perspektivy a využití zvěřiny v gastronomii

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zvěřina byla odjakživa ceněnou surovinou v gastronomii. Maso zvěřiny patří k exkluzivním potravinám a dokonale připravené vždy dodá tabuli slavnostní ráz. Zvěřina je lehce stravitelná, výživná a na rozdíl od masa jatečných zvířat nemá vysoký obsah tuku. Je proto vhodná při dietách, u kterých se doporučuje snížit příjem cholesterolu. V české kuchyni se věnuje zvěřině méně pozornosti, než by si ve skutečnosti zasloužila. Nebylo by proto na škodu pokrmy ze zvěřiny častěji zařazovat do jídelního lístku a zároveň zpestřit i její způsob přípravy. Cílem práce je popsat technologické, senzorické a kulinární vlastnosti zvěřiny s následným využitím v gastronomii.

  • Název v anglickém jazyce

    Perspectives and use of game in gastronomy

  • Popis výsledku anglicky

    Venison has always been a valuable resource in gastronomy. Game meat belongs to exclusive foods and is always ready to give the board a festive character. Game is easily digestible, nutritious, and unlike flesh, it does not have a high fat content. It is therefore suitable for diets that are recommended to reduce cholesterol intake. In Czech cuisine, venison is devoted less attention than it really deserves. Therefore, it would be a good idea to put meat dishes more often into the menu and at the same time to diversify the way of preparation. The aim of the thesis is to describe the technological, sensory and culinary characteristics of the game with subsequent use in gastronomy.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů