Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F16%3A00469755" target="_blank" >RIV/86652079:_____/16:00469755 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43510/16:43910568 RIV/00027022:_____/16:00000621
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029560.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0029/uv029560.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů
Popis výsledku v původním jazyce
Jedná se o potravinářský výrobek typu sirupu připravený na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku převládajícího 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol.
Název v anglickém jazyce
Food product-type of syrup containing spruce shoots and lignans
Popis výsledku anglicky
This is a food product type of syrup prepared on the basis of the concentrated sugar solution, such as fructose or invert sugar, to which is added a defined quantity of pressurized or frozen homogenate of spruce shouts and the extract of lignans from spruce knots in the form of alcohol solution of prevailing 7- hydroxymatairesinol (HMR). It is advantageous to also add further defined amount of ascorbic acid. Young spruce shoots contain essential oils, as well as large amounts of vitamin C and kemferol.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
29560
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Kitl s.r.o. - Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. - Zahradnická fakulta Mendelovy univerzity v Brně. - Ústav výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence