Sirup s homogenátem smrkových výhonků a extraktem lignanů ze smrkových suků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F16%3A00470314" target="_blank" >RIV/86652079:_____/16:00470314 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sirup s homogenátem smrkových výhonků a extraktem lignanů ze smrkových suků
Popis výsledku v původním jazyce
Jedná se o funkční vzorek výrobku firmy Kitl spol. s r.o. v Jablonci nad Nisou. Vzorek je připravený dle receptury, která je uvedena v užitném vzoru č. 29560 o názvu „Potravinářský výrobek typu sirupu s obsahem smrkových výhonků a lignanů“. Jde o výrobek na bázi koncentrovaného cukerného roztoku, například fruktózy nebo invertního cukru, do kterého se přidá definované množství tlakovaného nebo zamrazeného homogenátu ze smrkových výhonků a extrakt lignanů ze smrkových suků ve formě lihového roztoku 7- hydroxymatairesinolu (HMR). S výhodou lze dále přidat též definované množství kyseliny askorbové. Mladé smrkové výhonky obsahují silice, dále velké množství vitaminu C a kemferol.
Název v anglickém jazyce
Syrup with spruce shoots homogenate and with the extract of lignans from spruce knots
Popis výsledku anglicky
This is a functional product sample of Kitl spol. s.r.o. Jablonec nad Nisou. The sample is prepared according to a recipe that is included in Utility Model no. 29560, entitled "Food product-type of syrup containing spruce shoots and lignans." This product is a concentrated sugar solution, such as fructose or invert sugar, to which is added a defined quantity of pressurized or frozen homogenate of spruce sprouts and the extract of lignans from spruce knots in the form of alcohol solution of 7- hydroxymatairesinol (HMR). It is advantageous to also add further defined amount of ascorbic acid. Young spruce shoots contain essential oils, as well as large amounts of vitamin C and kemferol.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extrakce lignanů z dřevní hmoty a jejich využití v doplňcích stravy s významnými biologickými účinky</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Ligspruce1
Číselná identifikace
29560
Technické parametry
Zvýšení antioxidační kapacity výrobku
Ekonomické parametry
Zvýšení poptávky po sirupu po přídavku smrkového homogenátu a extraktu lignanů
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
27123774
Název vlastníka
Kilt s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—