Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
1B44061

Aplikace moderních metod stanovení antioxidační aktivity k hodnocení kvality chmele a senzorické stability piva

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Kvalitní a bezpečná výživa (Národní program výzkumu)

  • Veřejná soutěž

    Kvalitní a bezpečná výživa 1 (SMZE2004NTP1)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    5534/04 - 3020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Application of modern methods of antioxidant activity determination to assessement of hop quality and sensorial stability of beer.

  • Anotace anglicky

    Application of modern methods of antioxidant activity determination for hops quality and sensorial beer stability assessement is the topic of the project. Contents of free radicals in solid matrices will be evaluated with respect to the quality and ageofhops. Appropriate analytical methods will be elaborated and verified. The methods will be used for evaluation of antioxidant activity of Czech hop varieties immediately after picking and in the course of long-term storage as well. The influence of hopping to sensorial stability of beers will be investigated too. The influence mentioned above will be investigated from the point of view of varietal structure, way of hop processing (pellets, extracts) and age of hops. The results of model brewing testswill be verified in full scale in several prestigious Czech breweries.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>20801 - Environmental biotechnology<br>20802 - Bioremediation, diagnostic biotechnologies (DNA chips and biosensing devices) in environmental management<br>20803 - Environmental biotechnology related ethics<br>20901 - Industrial biotechnology<br>20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation<br>20903 - Bioproducts (products that are manufactured using biological material as feedstock) biomaterials, bioplastics, biofuels, bioderived bulk and fine chemicals, bio-derived novel materials<br>21101 - Food and beverages<br>30401 - Health-related biotechnology<br>30402 - Technologies involving the manipulation of cells, tissues, organs or the whole organism (assisted reproduction)<br>30403 - Technologies involving identifying the functioning of DNA, proteins and enzymes and how they influence the onset of disease and maintenance of well-being (gene-based diagnostics and therapeutic interventions [pharmacogenomics, gene-based therapeutics])<br>30404 - Biomaterials (as related to medical implants, devices, sensors)<br>30405 - Medical biotechnology related ethics<br>40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology<br>40402 - GM technology (crops and livestock), livestock cloning, marker assisted selection, diagnostics (DNA chips and biosensing devices for the early/accurate detection of diseases) biomass feedstock production technologies, biopharming<br>40403 - Agricultural biotechnology related ethics

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Byla vypracována metoda stanovení antioxidační aktivity chmele a tato byla použita k hodnocení chmele ve vztahu k novým technologiím výroby senzoricky stabilních piv.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 4. 2004

  • Ukončení řešení

    1. 12. 2007

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    27. 2. 2007

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP08-MZE-1B-U/04:2

  • Datum dodání záznamu

    24. 7. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    5 498 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 943 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    555 tis. Kč