Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
1G57037

Aplikace molekulárně biologických metod pro efektivní využití genetických zdrojů BMK a pro charakterizaci kvality funkčních potravin.

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Využití přírodních zdrojů (Národní program výzkumu)

  • Veřejná soutěž

    Využití přírodních zdrojů 2 (SMZE2005NPV03)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    46838/04-13020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Application of molecular biology methods for the effective use of genetic sources of LAB and the characterisation of functional foods quality.

  • Anotace anglicky

    The aim of the project is the utilization of molecular biology methods for identification of lactic acid bacteria in real samples (probiotic products), estimation of the number of microorganisms in products, differentiation of viable and dead cells anddetermination of selected genes coding probiotic properties.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    NV - Neprůmyslový výzkum (aplikovaný výzkum s výjimkou průmyslového)

  • CEP - hlavní obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - vedlejší obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • CEP - další vedlejší obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)

    10603 - Genetics and heredity (medical genetics to be 3)<br>10604 - Reproductive biology (medical aspects to be 3)<br>10605 - Developmental biology<br>10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>10608 - Biochemistry and molecular biology<br>10609 - Biochemical research methods<br>21101 - Food and beverages<br>30101 - Human genetics

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Projekt přináší kvalitní, v praxi dobře využitelná a aktuální doporučení.Byly získány cenné poznatky o probiotických kmenech bakterií, využitelných v lidské výživě a ve studiu genofondu bakterií.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 3. 2005

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2008

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    21. 4. 2008

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP09-MZE-1G-U/04:3

  • Datum dodání záznamu

    4. 11. 2009

Finance

  • Celkové uznané náklady

    4 814 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    4 814 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    0 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč