Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace
Veřejná podpora
Poskytovatel
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program
Zdravý a kvalitní život
Veřejná soutěž
Zdravý a kvalitní život 1 (SMSM2006002B1)
Hlavní účastníci
—
Druh soutěže
VS - Veřejná soutěž
Číslo smlouvy
843/2009-31
Alternativní jazyk
Název projektu anglicky
Inactivation alergens in foods by the high pressure treatment
Anotace anglicky
Development of processing of selected fruit and vegetable products by high pressure treatment that leads to their allergenicity removal.
Vědní obory
Kategorie VaV
AP - Aplikovaný výzkum
CEP - hlavní obor
GM - Potravinářství
CEP - vedlejší obor
FN - Epidemiologie, infekční nemoci a klinická imunologie
CEP - další vedlejší obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD - odpovídající obory <br>(dle <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">převodníku</a>)
10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages<br>30302 - Epidemiology<br>30303 - Infectious Diseases
Hodnocení dokončeného projektu
Hodnocení poskytovatelem
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Zhodnocení výsledků projektu
Projekt řešil významnou problematiku vlivu vysokotlakové pasterace na alergenicitu hlavních alergenů jablek, mrkve a celeru a probíhal v souladu se zadáním. Výsledkem jsou i zcela původní poznatky, které byly publikovány v mezinárodních vědeckých časopi?
Termíny řešení
Zahájení řešení
1. 7. 2006
Ukončení řešení
31. 12. 2009
Poslední stav řešení
U - Ukončený projekt
Poslední uvolnění podpory
6. 2. 2009
Dodání dat do CEP
Důvěrnost údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Systémové označení dodávky dat
CEP10-MSM-2B-U/01:1
Datum dodání záznamu
30. 6. 2010
Finance
Celkové uznané náklady
13 261 tis. Kč
Výše podpory ze státního rozpočtu
11 653 tis. Kč
Ostatní veřejné zdroje financování
0 tis. Kč
Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.
1 608 tis. Kč